Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

[D3 06 3.0TDI] cofnięcie programu.

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego w tym również chiptuning.
ODPOWIEDZ
tyraxx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 06 3.0TDI] cofnięcie programu.

Post autor: tyraxx » 18 wrz 2018, 14:45

Witam

W związku z tym że chciałbym sprzedać swoją staruszkę i mam już zainteresowanego kupca muszę wgrać oryginalny soft silnika, powód taki że przy mocniejszym ruszaniu z miejsca lub wciśnieciu gazu do spodu trochę za bardzo dymi, brak DPF, auto fabrycznie 211km ( 155KW) po programie na wykresie wyszło ok 270km i 580nm, niestety ale ta modyfikacja była chyba trochę za mocna jak na ten egzemplarz <boisie>

Teraz moje pytanie gdzie mogę cofnąć ten soft do oryginału, wgrać oryginalny soft, czy jechać so ASO Audi ?, czy lepiej do tunera który robił program, orientuje się może ktoś ile taka przyjemnosć kosztuje ?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez tyraxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 20 wrz 2018, 20:15

W BB w ASO chcą za to 1k PLN. Niestety były juz przypadki, że przy okazji uwalenia całą winę zrzucano na firme tunerską (nie piszę o BB). Jedź tam gdzie to robiłeś, raz, że robią kopie, dwa, że tak czy tak dostaniesz gwarancje i przy okazji Ci zhamują samochód.
Powrót do serii zazwyczaj kosztuje tyle samo co sam program (także Ty już wiesz ile płaciłeś, ew różnica to koszt inflacji jesli to bylo dawno temu).
Black Cars Matters

tyraxx
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: tyraxx » 24 wrz 2018, 20:06

dzięki za odpowiedź <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl