Trochę nie rozumiem tego usuwania z wyposażenia...... wydaje mi się że pętla oraz wypicie wtyczki zasilania powinno wystarczyć.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś wyprostuje

![]() |
![]() |
![]() |
Usuwa sie, bo inaczej będą jakieś błędy (wcześniej było o tym pisane, nie pamietam dokładnie), wiem tylko, ze bez usunięcia nic nie sprawdzisz.Pczester pisze:Kompa mam Więc to nie problem. Czyli pętla na światłowód, wtyczke z zasilaniem do modułu wypiąć (np tv, zmieniarka, wzmacniacz bose) i wtedy wejść w Gateway i usunąć z wyposażenia dany moduł następnie sprawdzać pobór prądu po uspieniu?
Trochę nie rozumiem tego usuwania z wyposażenia...... wydaje mi się że pętla oraz wypicie wtyczki zasilania powinno wystarczyć.
Jeśli się mylę niech mnie ktoś wyprostuje
A zakodowała nowy akumulator?Pczester pisze:Ok, w wolnej chwili będę kombinowal. Rozladowuje mi powoli tzn po 3 dniach postoju w garażu ciężko kręci i czasami nie odpali. Aku nowy, lądowanie na poziomie 13,5v. Odlaczylem teraz na próbę światłowód i nie dałem pętli, a więc wszystko mam wyłączone, sprawdzę jak będzie się zachowywać auto po postoju, i jeśli będzie poprawa to zacznę szukać konkretnego urządzenia.
Auto z nowym aku i poprawnym ładowaniem powinien wytrzymać tydzień lub dwa bez odpalania?
A jak wygrywałeś tego moda?dice111 pisze:Odpinanie zasilania GW
No właśnie nie wiem jak to jest. Mam podłączoną kamerę w aucie i uruchamia się po zapłonie (jak przekrecam kluczyk dopiero). Ale pewny nie jestem czy podpialem ja pod zacisk 15 Czy pod coś co dostaje prąd po przekreceniu 🤣 ale jeśli jest gdzieś opcja to sprawdzić jak jest z tym prądem i gdzie pojawia się po włożeniu kluczyka to byłbym wdzięczny. Schematów aż tak nie potrafię czytać by znaleźć to o czym piszę.drago_o pisze:Wydaje mi się, że w momencie włożenia kluczyka już pojawia się 12V na zacisku 15. A może nawet odrobinę wcześniej już po otwarciu auta bo sterowniki się wybudzają. Te 12V "po zapłonie" wydaje się być w A8 tylko takim umownym "po zapłonie". Jak chcesz więcej doczytać to mogę SSP Ci podesłać
Ok 👍drago_o pisze:Sprawdź w puszczę bezpiecznikówdaj mi znać tak koło 21 to podeślę ci rozpiskę bezpieczników z dopiskiem który jest na zacisku 30 a który na 15. Będziesz mógł sprawdzić co ma prąd po otwarciu a co po włożeniu kluczyka i po przekreceniu
drago_o pisze:Sprawdź w puszczę bezpiecznikówdaj mi znać tak koło 21 to podeślę ci rozpiskę bezpieczników z dopiskiem który jest na zacisku 30 a który na 15. Będziesz mógł sprawdzić co ma prąd po otwarciu a co po włożeniu kluczyka i po przekreceniu