Jakie są Wasze opinie, doświadczenie a może i jakieś ciekawe przygody związane z użytkowaniem ASB w okresie zimowym

![]() |
![]() |
W mojej kofanej d2 zawsze po odpaleniu zima czekam okolo 10 min i tak nic nie pokazuje ze sie rozgrzala ale warto i ta nalecialosc zostala zawieta z mojej Bmw 735 dla mojej nowej d3.Moim zdaniem lepiej jest jak zima auto troszke pochodzi stojac,co za tym idzie po ruszeniu to np mniejsze spalanie benzyny i dziwnie skad odmulenie.Jak u ludzi ;-)djbinek pisze:A jak to jest z tym płynem w skrzyni? Niby trzeba odczekać żeby się zagrzał... ile trzeba czekać i gdzie sprawdzić temperaturę?
U mnie na osiedlu ukradli w ten sposób dwa Passaty: sąsiadka wyjechała, poszła zamknąć garaż i tylko pisk opon i nie ma auta!przemoR888 pisze:ja mam system taki: odpalam, wyjeżdżam z garażu od razu , auto chodzi przed garażem a ja mam czas na odśnieżanie ;-) jak nie ma śniegu to wszystko robię powoli (długo garaż zamykam :lol: )
masz garaż bez dachu? :mrgreen:przemoR888 pisze:ja mam system taki: odpalam, wyjeżdżam z garażu od razu , auto chodzi przed garażem a ja mam czas na odśnieżanie ;-) jak nie ma śniegu to wszystko robię powoli (długo garaż zamykam :lol: )
musisz sporo doczytać o torsenie i o quattroslavoxford pisze:Układ quattro nie wszyscy wiedzą= ma układy torksena(oś tył oś przód) zobaczcie na youtube zasadę działania b.pouczające, w skrócie obojętnie które koło ma lżej kręcą się wszystkie jednakowo