[D3 03 4.2MPI ] Rozładowuje się akumulator
Moduł telefonu zmieniony na BT A słuchawka w podłokietniku z bazą usunięta.pfx pisze:Sprawdź, czy masz odfajkowany przekaźnik telefonu. Jeśli nie - to telefon cały czas jest na czuwaniu i nie usypia całego MMI. Sprawdź baterię w telefonie - u mnie właśnie problem był w baterii, słuchawka cały czas chciała się ładować i MMI nie usypiało
Stawiam na moduł telefonu. U mnie on był przyczyną braku usypiania MMI, a stało się to po dołożeniu modułu TV. W GW błędów było brak, wszystko działało, a MMI nie szło spać i doiło aku. Usiądź w aucie , zamknij wszystko i sprawdź po 15 min czy MMI się wygasza, zostaw np włączone radio ...Pczester pisze:Mam kilka dołożonych....
Moduł tv
Moduł tel
Moduł MMI (Ale przerzucilem w nim pamiec ze starego, w której siedzi CP)
Reszta jest oem.
Czy prywatnie poza aso też można taką procedurę przeprowadzić?
Z tego co kojarzę to on nawet ma obowiązek się wybudzić.dice111 pisze:Pamiętaj, że nawet jak samochód zasypia po jakimś czasie może się sam...wzbudzić.
Zamknięty budzi się sam z siebie w określonym cyklu aby sprawdzić stan zawieszenia i ewentualnie dokonać korekty.
Więc powinien się wybudzić, sprawdzić, dokonać korekty i powinien ponownie zasnąć.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Pisałem kilka postów wyżej, że telefon fizycznie usunięty z samochodu.pfx pisze:zostaw przekierowanie na SIM auta i zadzwoń ... po 15 - 20 min jak zamkniesz auto. Przekonałem się gdy włączałem przekierowania komórki na nr auta, gdy klienci dzwonili, a ja rzekomo nie odbierałem, gdy tymczasem w aucie telefon w aucie dzwonił i dzwonił.
[ Dodano: 2018-11-13, 12:24 ]
Kradzież prądu ciąg dalszy....
A więc mam odcięcie całego GW a co za tym idzie wszystkiego w pętli MMI, a mimo wszystko prąd znika i po 4 dniach auto nie odpala. Akumulator sprawny 100%, poniżej pobór po 2h, podłącze spowrotem GW i wtedy sprawdzę pobór. Proszę o sugestie co może kraść prąd (poza urządzeniami spietymi z mmi i GW)
jeśli softwerowo nie usunięty jest moduł telefonu z systemu MMI budzi się ci jakiś czas i sprawdza, czy naładowana jest słuchawka w telefonie itp. NIe upieram się , tylko u mnie był problem z kradzieżą prądu do momentu aż nie zmieniłem akumulatora w słuchawce. Słuchawka z bazą usunięta - a zamiast tego używasz BT-a? Jesteś pewien, że moduły spięte w MMI z GW, po jego odpięciu będą się usypiać?.Pczester pisze:Moduł telefonu zmieniony na BT A słuchawka w podłokietniku z bazą usunięta.pfx pisze:Sprawdź, czy masz odfajkowany przekaźnik telefonu. Jeśli nie - to telefon cały czas jest na czuwaniu i nie usypia całego MMI. Sprawdź baterię w telefonie - u mnie właśnie problem był w baterii, słuchawka cały czas chciała się ładować i MMI nie usypiało
czy wszystkie drzwi maja sprawne styczniki zamknięcia?
teraz doczytałem - moduł tel oryginalny wywaliłeś i zastąpiłeś go modułem BT?
Tak, zastapilem oryginalny moduł telefonu, oryginalnym modułem telefonu z BT.pfx pisze:jeśli softwerowo nie usunięty jest moduł telefonu z systemu MMI budzi się ci jakiś czas i sprawdza, czy naładowana jest słuchawka w telefonie itp. NIe upieram się , tylko u mnie był problem z kradzieżą prądu do momentu aż nie zmieniłem akumulatora w słuchawce. Słuchawka z bazą usunięta - a zamiast tego używasz BT-a? Jesteś pewien, że moduły spięte w MMI z GW, po jego odpięciu będą się usypiać?.Pczester pisze:Moduł telefonu zmieniony na BT A słuchawka w podłokietniku z bazą usunięta.pfx pisze:Sprawdź, czy masz odfajkowany przekaźnik telefonu. Jeśli nie - to telefon cały czas jest na czuwaniu i nie usypia całego MMI. Sprawdź baterię w telefonie - u mnie właśnie problem był w baterii, słuchawka cały czas chciała się ładować i MMI nie usypiało
czy wszystkie drzwi maja sprawne styczniki zamknięcia?
teraz doczytałem - moduł tel oryginalny wywaliłeś i zastąpiłeś go modułem BT?
[ Dodano: 2018-11-13, 15:33 ]
W piątek pomierze, jak podłącze ponownie GW. MASAKRA jakaś z tym prądem.....dice111 pisze:A jaki miałeś przed odpięciem ? Przez GW praktycznie idzie wszystko (z reszta masz listę). A z czym może być problem ? Ze wszystkim. Co więcej nawet nie z jednym modułem.
U mnie np problemem był moduł fotela kierowcy, który wzbudzał przy okazji moduł komfortu.
[ Dodano: 2018-11-13, 18:37 ]
Odłączałeś po kolei wszystko od wtyczek i patrzyłeś czy spada pobór?U mnie np problemem był moduł fotela kierowcy, który wzbudzał przy okazji moduł komfortu.