![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Wymiana pompy paliwa
-
- Super Klubowicz
zabrałem sie dziś za wymiane pompy i wielkie rozczarowanie, kosz nie chce sie napełniać i nie bardzo rozumiem jak działa te ustrojstwo, po recznym zalaniu auto odpala do momentu wyciągnięcia paliwa, na co powinienem zwrócić uwage??, gdzie popełniłem błąd?
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Pompa małym króćcem tłoczy paliwo w obudowę kosza i tam leci tym plastikowym króćcem do systemu dysz venturiego które zasysają paliwo z dna baku, do poprawnej systemu przelewu paliwa potrzeba tam 1bar ciśnienia . Możesz ominąć łączenie na tym króćcu łącząc wyjście przelewu z pompy prosto do dysz . Potrzeba tam węża 8mm koło 35-50cm z tego co pamiętam .
Mam cały zestaw z baku na stole i ogólnie cały ten system jest durnie przemyślany , minimalny błąd w montażu i już przelew nie działa.
Mam cały zestaw z baku na stole i ogólnie cały ten system jest durnie przemyślany , minimalny błąd w montażu i już przelew nie działa.
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
Poskladelem dziś wszystko na spokojnie, dałem nawet nowy oring, taki duży który przykrywa sama pompę, efekt taki ze auto gada i nie ma zamiaru przestać,
mam nadzieję że będzie już dobrze, zobaczymy jutro rano
[ Dodano: 2018-12-29, 15:17 ]
Po całej nocy auto zapalił od kopa, myślę że to dobry znak i Wkoncu pozbylem się usterki paliwowej

[ Dodano: 2018-12-29, 15:17 ]
Po całej nocy auto zapalił od kopa, myślę że to dobry znak i Wkoncu pozbylem się usterki paliwowej

Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....