ja nic do aut z USA nie mam.... sam miałem kiedyś Audi w wersji USA i dobrze wspominam te czasy... tylko, że te auta są specyficzne i część elektroniki jest dostosowana do innych standardów i nie współpracuje to z tym co mamy w europie... A jak twierdzisz że w wersji USA wszystko Ci działa w EU bez wymiany sterowników, softu i przeróbek to OK. Niech tak zostaniewalus30 pisze: Cytat:
ps: jak się kupuje auto w wersji USA to trudno się dziwić, że część systemów nie działa (inne częstotliwości pracy / inne standardy)
to nie jest opinia na podstawie mojego auta które akurat jest z USA tylko wielu innych łącznie z tymi w ASO więc nie szukaj najprostszej argumentacji na tym forum - "Twoje auto jest z USA" i jest c.h.ujowe i nic nie działa. Otóż działa i kupuje następne też z USA
po to tworzy się standardy by pewne techniczne aspekty usystematyzować i sprawić by każdy się do nich dostosowałwalus30 pisze:Problemem nie jest USA tylko ten system i częstotliwości napędów/bram z którymi Audi nic nie ma współnego
takie podejście gwarantuje kompatybilność różnych marek / producentów
homelink nie jest tutaj wyjątkiem i to nie wina tego systemu że pojawiło się dużo różnych sterowników bram, które pracują w innym zakresie i w sobie tylko znanym standardzie
masz na stronie listę kompatybilnych urządzeń i działa to bardzo dobrze
[ Dodano: 2018-11-29, 23:43 ]
bardzo fajny wynalazekUnseen pisze:Ja bym zamowila Homelinka, jakbym miala opcje konfiguracji kolejnego auta. Tak musze trzymac pilota od garazu pod reka, a mam go razem z kluczami od domu.