[D3 ALL ] Wymiana foteli i tapicerki
-
- Super Klubowicz
Dokładnie o to mi chodzi. Fotele mam komforty, a sterowniki kupiłem oddzielnie i na 99% pochodzą ze zwykłych "wołg". VCDS nie mam, a kupowanie go tylko po to, żeby się okazało, że na stole przekodować się tego nie da nie ma sensu.Pczester pisze:Nie kojarzę by było tam pojedyncze kodowanie tych funkcji, są do wyboru fotele komfortowe, sportowe itp, może tym da się coś zmienić ale nie wiem, podobnie jak nie wiem czy można to zrobić poza autem.
Four rings to rule them all
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Kodowanie podawalem tutaj: https://www.a8team.pl/d3-prefl-all-pami ... htm#288772
Jestescie pewnie, ze sterowniki ze standardowych stolkow z pamiecia sa takie same jak te z komfortow/sportow ?
Jestescie pewnie, ze sterowniki ze standardowych stolkow z pamiecia sa takie same jak te z komfortow/sportow ?
Black Cars Matters
CP mnie nie interesuje, bo fotele nie idą do D3, ani nie zależy mi na funkcji pamięci.Pczester pisze:Jak kupiłeś sterowniki to i tak masz cp do zdjęcia A więc serwis, a tam zrobią Ci kodowanie pod komforty (A czy się da, moim zdaniem tak, ale poproś kogoś kto ma etkę by sprawdził (podaj nr swoich sterowników).
Obecnie po podaniu zasilania działają wszystkie regulacje oprócz łamania oparcia i wysuwania podudzia.
Sterowniki takie:
Pewny nie jestem, ale zakładam, że skoro pozostałe regulacje działają, to jest to kwestia kodowania.dice111 pisze:Jestescie pewnie, ze sterowniki ze standardowych stolkow z pamiecia sa takie same jak te z komfortow/sportow ?
Four rings to rule them all
Moja radość nie trwała długo, po zamianie modułów w fotelach owszem sterowanie pamięcią działa prawidłowo ALE wróciły błędy w sterownikach CODE PIN. Brak mi pomysłów co robić dalej....
Pamięć działa prawidłowo dla obu foteli
Fotele również działaj prawidłowo
Jedynie te błędy....
Boję się że po adaptacji w serwisie znowu będzie problem że zacznie wszystko działać na odwrót. Poza tym te procedury są dla sytuacji kiedy oba fotele są 06 lub oba są 36. A u mnie adresy są ok.
[ Dodano: 2018-12-26, 12:22 ]
Pamięć działa prawidłowo dla obu foteli
Fotele również działaj prawidłowo
Jedynie te błędy....
Boję się że po adaptacji w serwisie znowu będzie problem że zacznie wszystko działać na odwrót. Poza tym te procedury są dla sytuacji kiedy oba fotele są 06 lub oba są 36. A u mnie adresy są ok.
[ Dodano: 2018-12-26, 12:22 ]
Miałeś też ten błąd CODING PIN?dice111 pisze:http://www.audi-resource.com/ecu36.php
Ale VCDSem tego nie zrobisz, potrzebny ODIS (a przynajmniej tak było w moim przypadku)
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
https://www.inter-welm.pl/kontakt/
serwis: audi.serwis@inter-welm.pl
serwis: +48 33 499 57 03 lub 04
Mistrz serwisu calkiem ogarniety, pomagal mi przy okazji kradniecia pradu