Witam wszystkich😊...wiem że temat rns-e był wałkowany milion razy ale nie doszukałem się nigdzie rozwiazania na moje pytania😉.
Mianowicie chodzi o wersje long z fabrycznymi monitorami w zagłówkach i panelem sterującym multimedia...
Czy ktoś wie jak podłączyć instalację do rns-e aby wszystko funkcjonowało? Tak różni się rns-d które wyjąłem z auta od rns-e które kupiłem...
y
Czy istnieją jakieś mądre przejściówki aby to spiąć?
Widziałem przejściówki gotowe ISO i antenowe ale jak spiąć monitory i tylny panel sterowania?
[D2 ALL ] Rear Seat Entertainment
-
- Forum Audi A8
[D2 ALL ] Rear Seat Entertainment
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez brayan0072, łącznie zmieniany 1 raz.
Lord of the Ring CCCO A8L
Witam,
Niestety, w tym Ci nie pomogę, chyba że sam już znalazłeś rozwiązanie, natomiast myślę że będziesz w stanie pomóc mi
Mam cały system RSE u siebie, monitory działają z DVD, natomiast nie mam podłączonego tylnego sterowania na tunelu. Widzę że kable od tego idą do przodu, ale przód mam odłączony i ni jak nie wiem jak to podłączyć pod RNS-D.
Pytanie czy jest jakaś specjalna wersja RNS-D która ma dodatkowe połączenia/wejścia.
A u mnie ktoś już zdążył wymienić na standardowy model. Tego nie wiem niestety. Masz może jakieś dokładniejsze zdjęcia jak to jest połączone u Ciebie i jak wygląda tył Twojego RNS-D?
Pozdrawiam.
Niestety, w tym Ci nie pomogę, chyba że sam już znalazłeś rozwiązanie, natomiast myślę że będziesz w stanie pomóc mi
Mam cały system RSE u siebie, monitory działają z DVD, natomiast nie mam podłączonego tylnego sterowania na tunelu. Widzę że kable od tego idą do przodu, ale przód mam odłączony i ni jak nie wiem jak to podłączyć pod RNS-D.
Pytanie czy jest jakaś specjalna wersja RNS-D która ma dodatkowe połączenia/wejścia.
A u mnie ktoś już zdążył wymienić na standardowy model. Tego nie wiem niestety. Masz może jakieś dokładniejsze zdjęcia jak to jest połączone u Ciebie i jak wygląda tył Twojego RNS-D?
Pozdrawiam.
Audi A6 C4 2.5 TDI - 1997
Audi A8 D2 3.3 TDI - 2002
VW T5 Long 2.5 TDI - 2007 *205km
U mnie to wygląda tak. Wszystko działa prócz sterowania na tunelu, nie podświetla się, nie reaguje. Przez co na monitorach tylnych mogę jedynie odtwarzać filmy na DVD i telewizję. Przypuszczam że mam niewłaściwy model RNS-D. Poprzedni właściciel mógł zmienić lub zostało skradzione. Jako że szyba boczna od kierowcy jest nowsza niż pozostałe.
-
- Forum Audi A8
Masz dokładnie takie same wnętrze jak u mnie...jedyna różnica to że u mnie 4.2 i 2001 rok. Możesz mieć rację z tą kradzieżą ale spróbuje od najprostrzych i banalnych rzeczy...wiem że wyposażenie z tyłu samochodu nie działa (łacznie z panelem sterującym) jak wyłączony jest przrełacznik w drzwiach kierowcy do stosowania tylnymi szybami...posprawdzaj połączenia kablowe między tym przełącznikiem a radiem i tylnym panelem. Postaram się porobić dokładniejsze zdjęcia radia i wtyczek...podeśle w wolnej chwili.Schwiercu pisze:U mnie to wygląda tak. Wszystko działa prócz sterowania na tunelu, nie podświetla się, nie reaguje. Przez co na monitorach tylnych mogę jedynie odtwarzać filmy na DVD i telewizję. Przypuszczam że mam niewłaściwy model RNS-D. Poprzedni właściciel mógł zmienić lub zostało skradzione. Jako że szyba boczna od kierowcy jest nowsza niż pozostałe.
[url=https://images90.fotosik.pl/109/8625b09d582b1b92m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=https://images91.fotosik.pl/110/6500f0891abafb35m.jpg]Obrazek[/URL]
[url=https://images90.fotosik.pl/109/fc5352dbe8ed967em.jpg]Obrazek[/URL]
[url=https://images89.fotosik.pl/109/fe33a85cccf5de47m.jpg]Obrazek[/URL]
Ja jeszcze walcze z tematem...
Lord of the Ring CCCO A8L
Cześć, bardzo bym prosił o zdjęcia, gdyby była różnica między naszymi radiami,brayan0072 pisze: Postaram się porobić dokładniejsze zdjęcia radia i wtyczek...podeśle w wolnej chwili.
Ja jeszcze walcze z tematem...
a planujesz wymienić na RNS-E to może była by szansa odkupienia od Ciebie Twojego
Co do wejść, można tam podłączyć słuchawki oraz konsole PSX lub PS2 Oczywiście trzeba użyć odpowiednia złącza.
Audi A6 C4 2.5 TDI - 1997