przeczytałem cały dział ale w sumie nie znalazłem odpowiedzi.
Niepokoją mnie mocno poniższe objawy.
Pierwszy temat: przy zmianie biegów głównie z 1 na 2, z 2 na 3, i 3 na 4 ewidentnie czuć i słychać stuk oraz nieprzyjemne uderzenie. Żeby tego uniknąć trzeba naprawdę bardzo delikatnie, powolutku i z odpowiednim wyczuciem operować gazem i sprzęgłem. W innym przypadku są wcześniej wymienione objawy. Na moje laickie oko/ucho mam wrażenie jakby gdzieś był spory luz i nagle z impetem coś o coś uderzało.

Drugi temat to dziwne szarpanie całym samochodem (w przenośni skacze jak "kangur"), sporadycznie ale też głównie podczas zmiany z 1 na 2 albo 2 na 3 (odczucie szarapnia tak jakby ktoś pierwszy raz w życiu jechał samochodem i przy zmianie z 1 wrzucił 4 zamiast 2). Raz też zauważyłem że po przejechaniu progu zwalniającego mając już wbitą 2 i dodając gazu i puszczając sprzęgło też zaczęło szarpać wozem i zaczął migać/świecić kontrolek od ESP a było suchutko. Generalnie po wysprzęgleniu i wrzuceniu jeszcze raz biegu przestaje szarpać. Posiadam jeszcze inne Audi w manualu benzynie i quattro i takich klimatów nie mam także raczej nie przypuszczam iż wynika to z braku umiejętności machania gałą. Dla pewności dałem się jeszcze przejechać dwóm innym doświadczonym kierowcom i też ich czasami poszarpało

Trzeci temat, podczas zmiany z 2 na 3 słychać delikatny metaliczny dźwięk na lewarku, bieg wchodzi ładnie ale z takim mini metalicznym "chrobotnięciem".
Vcds żadnych problemów z w/w rzeczami nie pokazał.
Prośba o pomoc w ogarnięciu problemu i jakieś podpowiedzi na co zwrócić uwagę i gdzie szukać opisanych usterek żeby mi ktoś pół auta nie wymienił na dzień dobry.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację zwrotną