części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 preFL ALL ] Stuki w przednim zawieszeniu na nierównośc

denveco
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D3 preFL ALL ] Stuki w przednim zawieszeniu na nierównośc

Post autor: denveco » 30 sty 2019, 21:46

Witam. Od jakiegoś czasu jadąc na nierównościach coś stuka w przednim zawieszeniu. Wydaje mi się że to zarówno z lewej jak i prawej strony, choć ciężko to jednoznacznie stwierdzić. Słychać też delikatne pukanie z prawego tylnego koła.
Zajechałem więc na stację diagnostyczną na szarpaki, dodatkowo przód auta podniesiony i diagnoza, "Nie widać żadnych luzów". Sam też będąc z diagnostą pod samochodem nic nie widziałem. Ani górne ani dolne wahacze, łączniki nie wykazują oznak zużycia.
Tylna oś wjechała na szarpaki i prawy tylny łącznik stabilizatora ma luz, więc pewnie to powoduje delikatne płukanie, dodatkowo delikatne luzy ma łącznik wahacza (chyba tak to aię nazywa) z lewej strony, i znikomy luz tego samego łącznika z prawej. Pozostała część tylnego zawieszenia jak dzwoń.
Jednak co może powodować te wnerwiające stukanie z przodu jadąc na wprost po nierównościach? Skoro na szarpakach nic nie stwierdzono to w takim razie jak mam znaleźć przyczynę stukania?
Czy wymiana łącznika stabilizatora oraz łącznika wahacza na tylnej osi jest bezproblemowa i do ogarnięcia we własnym zakresie bez kanału "pod blokiem"?

KuBa926
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: KuBa926 » 01 lut 2019, 14:46

Mogą to być gumy na stabilizatorze z przodu nie mają luzu ale jak się robi zimno temperatura otoczenia mniej niż 10 stopni to potrafią stukać skrzypieć

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl