[D2 ALL ] Programowanie pilota bramy - homelink
[D2 ALL ] Programowanie pilota bramy - homelink
Hej, ma ktoś instrukcje do pilota do bramy do A8 D2 lift?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez adrian949, łącznie zmieniany 1 raz.
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
Jaki pilot ? Chodzi Ci chyba o ten w daszku:
Schemat pewnie w ELSA będzie (wrzuciłbym Ci, ale aktualnie mam wszystko do preFL a tego tam nigdy nie było)
Co do samego programowania, popytaj na audiworld.com, bo tam więcej ludzi to ma (z resztą szło głównie na US), przykład:
https://www.audiworld.com/forums/a8-s8- ... 796/page2/
Schemat pewnie w ELSA będzie (wrzuciłbym Ci, ale aktualnie mam wszystko do preFL a tego tam nigdy nie było)
Co do samego programowania, popytaj na audiworld.com, bo tam więcej ludzi to ma (z resztą szło głównie na US), przykład:
https://www.audiworld.com/forums/a8-s8- ... 796/page2/
Black Cars Matters
Z tego co sam szukałem kiedyś to te wszystkie piloty obsługują już przestarzałe systemy kodowania , sam chciałem założyć u siebie lusterko z kompasem i bramą pilota i zrezygnowałem.
Problemem tu jest kod stały i 315 MHz dla USA i 433 MHz dla EU gdzie teraz wszyscy używają 868 MHz i kodów zmiennych
Jak chcesz to uruchomić to jedynie zostaje ci oryginalny pilot i wyprowadzić jego przyciski pod te od homelinka
Problemem tu jest kod stały i 315 MHz dla USA i 433 MHz dla EU gdzie teraz wszyscy używają 868 MHz i kodów zmiennych
Jak chcesz to uruchomić to jedynie zostaje ci oryginalny pilot i wyprowadzić jego przyciski pod te od homelinka
ale też nie wiadomo czy przyjmie 12V z instalacji auta... jak wiadomo moga być spore róznice
tak czy inaczej test 14V może sie okazać dla pilota zabójczy ale może nie?
niech się jakis elektronik wypowie, wszak układ był projektowany do zasilania bateryjnego
i może nie mieć na to zabezpieczeń
tak czy inaczej test 14V może sie okazać dla pilota zabójczy ale może nie?
niech się jakis elektronik wypowie, wszak układ był projektowany do zasilania bateryjnego
i może nie mieć na to zabezpieczeń
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020
wyPAD 2020