Tak, kierownice obszyć (wyjdzie najtaniej), a boczne poduszki foteli pomalować. Zagłówek wyślij do
https://lederzentrum.pl/, porób im zdjęcia dokładne co chcesz zrobić, to dobiorą Ci preparaty i namieszą farby. Minimum w ml nie pamiętam, ale wystarcza na dwa fotele, także masz na zapas. Dostaniesz w paczce z powrotem swój zagłówek, farby, rozpuszczalnik, utrwalacz, szpachle itp w zależności co uznają za potrzebne.
U mnie ich produktami był robiony podłokietnik (zmiana koloru z siwego na ecrue) i fakt faktem zeszło tej farby w cholerę by to pokryć, ale farbę dobrali mi tak (wysyłałem im dwa zagłówki - siwy i ecrue), że nie ma różnicy pomiędzy fotelami a podłokietnikiem. Co 3-4 miesiące akurat czyszczę standardowo jak każda skórę, a jak wyschnie pokrywam delikatnie utrwalaczem.
U Ciebie dużo farby nie pójdzie, bo będziesz malował tym samym kolorem.
Sprawa ma się tak, że w miejsca szczególnie narażone na ścieranie będxziesz musiał czesciej aplikować utrwalacz, albo co jakis czas poprawiać farbę i chodzi w tym o to, że koniec konców tapicerc i tak wyjdzie taniej. Farby sa super, ale na miejsca gdzie nie mają czestego styku, albo po prostu jak chcesz fure pogonić na handel.