części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Audi A8L D4 4.2TDI

walus30

Post autor: walus30 » 01 mar 2019, 07:59

ralf pisze:gust macie tragiczny :)
ciekaw jestem Twojego gustu, jakoś zdjęcia nikt nie widział , może się pochwalisz? czy <boisie> ?

P.S mogę mieć tragiczny gust, ale przynajmniej swoje auto ,a nie banku

ralf
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ralf » 02 mar 2019, 00:23

Moje i moje to takie polskie mentalnie :) To jeszcze pozostałości PRL :)

Mam black piano / czarny środek . To tak jak z czarnym gajerem :)

O gustach się nie dyskutuje w końcu projektanci audi przemyśleli też opcje dla bezgustowców z wąsami :)

Najważniejsze że Ci się podoba :)

Pozdrawiam :)

walus30

Post autor: walus30 » 02 mar 2019, 08:10

ralf pisze:projektanci audi przemyśleli też opcje dla bezgustowców z wąsami
ty chyba masz jakiś problem ze sobą
ralf pisze:Mam black piano / czarny środek . To tak jak z czarnym gajerem
i uważasz teraz , że to top wszystkiego, a wszyscy inni nie mają gustu? ja pier... dobrze, że nie jesteś na forum BMW, bo tam beżowe skóry to prawie norma
Moje i moje to takie polskie mentalnie
widać brakuje Ci tej "mentalności" ja wole mieć swoje niż banku, podobnie jest z domem, mieszkaniem etc. jacy to ludzie kiedyś byli bez "mentalności polskiej " , najpierw pracowali żeby kupić, a teraz kupują , a potem pracują żeby tylko starczyło na spłatę i jest wielki płacz, że nie starcza a przecież wszystko muszę mieć.. powodzenia, trzymaj się tej swojej "mentalności"

ralf
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: ralf » 02 mar 2019, 20:34

No chłopie jest beznadziejnie i tyle po drugie ta twoja tapicerka jeszcze z dwa lata i będzie wyglądać jak zdechły wyleniały kot . Nie masz za grosz gustu i koniec tematu. Gdybyś nie zauważył mamy XXI wiek a tobie się podoba "gumoleum z blazerią" i wciskasz kit że jest ładnie :)

Reprezentujesz XX wiek z podejściem wole żeby było MOJE . Świat się zmienia, ale do niektórych to nie dociera. Nic nie jest twoje......

Wolałbym mieć auto w kredycie i takie jak chcę gdyby mnie nie było stać, a nie kupić MOJE i latać po forum że lampy parują i inne pierdoły ....

Kończę temat.

Trzymaj się :)

walus30

Post autor: walus30 » 02 mar 2019, 20:46

ralf pisze:Wolałbym mieć auto w kredycie i takie jak chcę gdyby mnie nie było stać, a nie kupić MOJE i latać po forum że lampy Ci parują i inne pierdoły ....
czyli cie nie stać, ale się sprężaj na raty.

ps. ja mam 9 aut... hm ? - WŁASNYCH, kurwa jestem z XX wieku .

Kup sobie telefon jeszcze na raty, lub w abonamencie 250 zł - będziesz w XXI wieku <okok>

dla twojej ciekawości nie pytam o parowanie lamp dlatego ze nie moge sobie kupic nowych , ale dlatego że w tym aucie i wielu innych full ledach to występuje. ale pewnie o tym nie wiesz. a forum z założenia jest do tego żeby wymieniać się doświadczeniami odnośnie auta, ale również wskazywaniem wad, a nie zachwycaniem się tym, że ma się audi.
ralf pisze:Nic nie jest twoje......
tak mówią Ci którzy kupują w MediaMarkt telewizor na raty, bo chcą mieć, ale zabrakło w portfelu
Ostatnio zmieniony 03 mar 2019, 13:51 przez walus30, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
SOBA
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: SOBA » 02 mar 2019, 22:28

walus30 pisze:
Kup sobie telefon jeszcze na raty, lub w abonamencie 250 zł - będziesz w XXI wieku <okok>

tak mówią Ci którzy kupują w MediaMarkt telewizor na raty, bo chcą mieć, ale zabrakło w portfelu
Coś się tak uczepił tych rat? Nie każdy ma tyle siana co Ty by iść do sklepu i kupić towar na których ich w tym momencie nie stać. Po coś wymyślili kredyt, leasing by w łatwy sposób wejść w posiadanie danej rzeczy którą akurat potrzebują, no ale jak to powiedziałeś zabrakło im kasy w portfelu.
Było: A8 D2 4.2 V8 1999r
Było: A8 D2 Long 4.2 V8 2001r
Było: Hyundai i20 1.2 2016r
Było: Hyundai i40 1.7crdi 2015r
Jest: Opel Insignia B 1.5T 2017r

walus30

Post autor: walus30 » 03 mar 2019, 07:38

SOBA pisze:
walus30 pisze:

Coś się tak uczepił tych rat? Nie każdy ma tyle siana co Ty by iść do sklepu i kupić towar na których ich w tym momencie nie stać. Po coś wymyślili kredyt, leasing by w łatwy sposób wejść w posiadanie danej rzeczy którą akurat potrzebują, no ale jak to powiedziałeś zabrakło im kasy w portfelu.
to była odpowiedz na obrażanie mnie i innego kolego. Najpierw przeczytaj cały wątek później oceniaj

Ps
Ty naprawdę wierzysz w to ze ktos kto wymyślił raty zrobił to żeby Tobie było lepiej? Żebyś mógł spełnić marzenia ? Czy raczej po to żeby przejąć nad tobą kontrole, uzależnić ciebie od siebie i jeszcze na tobie ostatecznie zarobić?
Nie widziałem jeszcze instytucji finansowej która ma swojej misji &#8222;spełnianie marzeń&#8221;

Wiesz dzisiaj już nawet możesz poleciec na wakacje na raty, lub wsiąść kredyt na wakacyjny wyjazd i zacząć go spłacać po powrocie. To jest dopiero logika XXI wieku. To ja już wole być bez gustu należąc do prymitywów z XX wieku <okok>
I w XXI wieku ludziom narzucono i wmówiono konsumpcyjny tryb zycia, bez wzgledu czy masz na to środki czy nie musisz coś posiadać. masz na wakacje ? nie ważne. polecisz a spłacisz za 3 miesiące. chore. I tak potem społeczeństwo jest masakrycznie zadłużone, powstają upadłości konsumenckie a ludzie zadłużają się coraz bardziej uwiązani na smyczy przez wszystkich wierzycieli.

Jeżeli ja tak narzekam na te raty kredyty itd. i nie mam racji odpowiedz mi tylko na 1 pytanie.
Dlaczego z roku na rok zadłużenie i niewypłacalność Polaków rośnie bardzo szybko, a dług na każdego obywatela ( średnio ) jest coraz wyższy ? Czy to nie ma czasem związku z wspaniałymi ratami, kredytami itd i chęcią posiadania czegoś na co nie masz? to są dane wiarygodne. Pomyśl nad tym czy nie mam racji.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez walus30, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 03 mar 2019, 08:12

ralf pisze:Mam black piano / czarny środek . To tak jak z czarnym gajerem
spoko mam listwy w piano (zazwyczaj są w alu szczotkowanym) i wygląda to super ale nie jest pozbawione wad... bardzo łatwo się to rysuje a wtedy nie wygląda to tak super i działa na układ nerwowy... jak masz dekory w piano a widziałem taką konfigurację i ktoś je przecierał zwykłą szmatką to te dekory są porządnie zrysane i wtedy tylko detaling ratuje bo wygląda to słabo
dodatkowo widać bardzo na tym kurz i palce - jednym słowem nie ma rozwiązań idealnych <bezradny>
Obrazek
SOBA pisze:Coś się tak uczepił tych rat? Nie każdy ma tyle siana co Ty by iść do sklepu i kupić towar na których ich w tym momencie nie stać. Po coś wymyślili kredyt, leasing by w łatwy sposób wejść w posiadanie danej rzeczy którą akurat potrzebują, no ale jak to powiedziałeś zabrakło im kasy w portfelu.
Z tego co napisałeś wynika, że nie stać kogoś na dane dobro więc kupuje przez pośrednika (Bank)...hmmm... ciekawa logika ;)
Ale wiem co miałeś na myśli więc luz <hihi>

emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emdzej » 29 kwie 2019, 22:58

Jak ciekawa dyskusja mnie ominęła <bezradny>

Zgadzam się kolego Panton, że te dekory w Piano to słabe, zwłaszcza na tunelu środkowym gdzie ciągle dotykamy (odpalanie, hamulec postojowy)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D4 (2009 - 2017)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl