[D4 ALL ] Otwieranie okien z pilota
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
U mnie w MMI jest funkcja otwierania z pilota,osobno przód/tyłmarekp750 pisze:W D3 nie działa otwieranie i zamykanie szyb do momentu ich "zaprogramowania".
Lecisz każdą szybę w drzwiach na sam dół, trzymasz 5 sek, następnie w górę i trzymasz
przycisk kolejne 5 sek. I tak każdą szybę w drzwiach. Dopiero po tych operacjach
w D3 możesz korzystać z otwierania i zamykania szyb z pilota.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Nie wiem jakie masz dokładnie wyposażenie, no bo skąd, ale sprawdź Byte2 jak u mnie na foto.walus30 pisze:Moje kodowania poniżej , co zmienić ? :angel_lubin pisze:walus30 pisze:Czyli mamy te same wartości ? Ja nie mam w MMI opcji..
Sprawdź kodowanie
Najlepiej wrzuć screena poszczególnych Bytów od 0 do 14
Seba
zobacz Byte 2, zacznaczyłem tak jak u Ciebie, ale nadal nie działa. w MMI też nic nie doszło. kodowanie nadal się różni , może coś Wam wpadnie w oko ?angel_lubin pisze:Nie wiem jakie masz dokładnie wyposażenie, no bo skąd, ale sprawdź Byte2 jak u mnie na foto.walus30 pisze:Moje kodowania poniżej , co zmienić ? :angel_lubin pisze:
Sprawdź kodowanie
Moze w zielonym menu coś dodać?
Nikt oprócz jednego kolegi nic nie podpowie? Bo bezpłatnie ?ehh
-
- Forum Audi A8
walus30 pisze:zobacz Byte 2, zacznaczyłem tak jak u Ciebie, ale nadal nie działa. w MMI też nic nie doszło. kodowanie nadal się różni , może coś Wam wpadnie w oko ?angel_lubin pisze:Nie wiem jakie masz dokładnie wyposażenie, no bo skąd, ale sprawdź Byte2 jak u mnie na foto.walus30 pisze: Moje kodowania poniżej , co zmienić ? :
Kodowanie może się różnić bo mamy inne wyposażenie auta.
Najprościej byłoby wykonać parameteyzacje przy pomocy VCP .
Wtedy wszystko dopasowuje się automatycznie.
W zielonym menu pewnie trzeba będzie też coś pokombinować. Jak będę później leciał autem do klienta to zrobię parę foto jak to u mnie wygląda.
Seba
super dziękuje,angel_lubin pisze:walus30 pisze:zobacz Byte 2, zacznaczyłem tak jak u Ciebie, ale nadal nie działa. w MMI też nic nie doszło. kodowanie nadal się różni , może coś Wam wpadnie w oko ?angel_lubin pisze: Nie wiem jakie masz dokładnie wyposażenie, no bo skąd, ale sprawdź Byte2 jak u mnie na foto.
Kodowanie może się różnić bo mamy inne wyposażenie auta.
Najprościej byłoby wykonać parameteyzacje przy pomocy VCP .
Wtedy wszystko dopasowuje się automatycznie.
W zielonym menu pewnie trzeba będzie też coś pokombinować. Jak będę później leciał autem do klienta to zrobię parę foto jak to u mnie wygląda.
nie mam niestety takiego programu vcp
-
- Forum Audi A8
dziękuje jutro postaram się ogarnąćangel_lubin pisze:Zgodnie z obietnicą
Wydaje mi się że trzeba zwrócić uwagę na Door Locking
[ Dodano: 2019-03-20, 08:44 ]
Dzięki jeszcze raz za pomoc.angel_lubin pisze:Zgodnie z obietnicą
Wydaje mi się że trzeba zwrócić uwagę na Door Locking
czy podpowiesz jak uaktywnić "centralny zamek" w MMI, bo mam zablokowaną tą opcję? zielone menu, vcds? nie mogę nic znaleźć...
[ Dodano: 2019-03-20, 19:54 ]
angel_lubin, Sebastian sprawdziłem zielone mam tak samo jak Ty. Jaka masz wartość w kanale 63 central locking functions? Ja 168