Tak też uczynię, dzięki za radę.123mielony pisze:Tylko najpierw spróbuj na małym kawałku,obstawiam że ten środek jest dość mocno agresywny do szkła może się sprawdzić a do tworzywa sztucznego może się nie nadawać.bobasgoleniow pisze:Zabieram się za swoje lampy w wekend i wpadłem na pomysł,że użyję środka do mycia szyb w kominkach.Czyści żółte ostre naloty wypalone przez ogień to i chyba w tym przypadku pomoże
Szczególnie uważaj na chromowane elementy na szybce,są bardzo delikatne i ścierają się bez żadnych dopalaczy.
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 FL ALL ] Xenon Plus - czyszczenie "żółtek"
- bobasgoleniow
- Forum Audi A8
„Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
-
- Forum Audi A8
znalazłem twój post i powiem że zmotywowałeś mnie do pracy bo u mnie wygląda to średnio a co ważne to nocna jazda jest bardzo męcząca bo nic nie widać i wydaje mi się że rozsądnie jest pierw ściągnąć lampy zrobić takie spa jak ty i liczyć że widoczność znacznie się poprawi a jeśli to nie pomoże to niestety wysyłka do regeneracji odbłyśników lecz liczę że jednak twoja metoda przyniesie oczekiwany rezultat i zaoszczędzę kasę i sprawię sobie frajdę . ( i chciał bym dodać świetna robota i przydatny temat
))

- qruku
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
- qruku
- Forum Audi A8
Co sądzicie o wodzie utlenionej w kremie ? Próbował ktoś może?
http://www.qkiz.pl/blog/amiga/gotowe-ro ... astik.html
http://www.qkiz.pl/blog/amiga/gotowe-ro ... astik.html
- FOSS
- Super Klubowicz
Szkoda że zdjęć lepszych nie ma.qruku pisze:
Ale oglądając film i tak mnie dziwi, że ktoś włożył w to tyle roboty a nie zrobił od razu świateł do jazdy dziennej. Przecież przy takiej modyfikacji to aż się o to prosi.
Na soczewce Bi-LED ma mijania i drogowe, na fabrycznym pozycyjnym pozycyjne a w miejscu żarówki H7 należało zmotać światła do jazdy dziennej

FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
Planuje biledy wrzucić i tak koito 3A jest dobre ale Optima Proffesional 3.0 na Chipie LG jeszcze lepsze ale niedostępne nigdzie w sprzedaży w PL.
Co do tego co wspominał FOSS Drl w doświetlanie H7 jak najbardziej.
Lampy które pokazał qruku pochodzą od przeróbki Ostrologa, który handluje koito.
U mnie całość lamp będzie na czarno prócz odbłyśnika H6W i doświetlania H7 oraz kierunkowskazy.
Co do tego co wspominał FOSS Drl w doświetlanie H7 jak najbardziej.
Lampy które pokazał qruku pochodzą od przeróbki Ostrologa, który handluje koito.
U mnie całość lamp będzie na czarno prócz odbłyśnika H6W i doświetlania H7 oraz kierunkowskazy.
-
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2006
- Silnik: V8 4.2 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Imię: maciu
-
- Super Klubowicz
Kupa nie kupa swoją drogą ma świecić i zwiększać bezpieczeństwo A przez żółtko to świeci jak chiński led H7. Na drogach krajowych o dużym natężeniu ruchu nocą przy praktycznie nikłe możliwości jazdy na światłach długich więc korzystając wyłacznie ze świateł mijania podróżuje się ciężko.zdjęcia robione tak aby nic nie było widać... nie chciałbym być złym prorokiem
ale na tych to wygląda jak kupa
Co do samych Xenon plus wydaje mi się że te żółtko jest zrobione tylko celem ukrycia mechanizmu przesłony. Na przykład w Volvo S60/V70 pierwszej generacji jest identyczny system jak ksenon plus i wszystko na wierzchu.
Osobiście myślałem też nad usunięciem żółtka i pozostawieniem lampy w takiej postaci.