części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 99 2.8PB/LPG ] Blaknące zegary pod wpływem ciepła

Miś
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Miś » 18 maja 2019, 21:42

Wyświetlaczy LCD od km i daty nowych nie dostaniesz nigdzie chyba że aso nowy licznik...naprawa licznika na dwa sposoby szukasz drugiego przelutowac wyswietlacze,ja mam przelutowane wyswietlacze ż licznika anglika i jak nowki.Jak nie masz lutownicy zawsze możesz zawieść do kogoś kto naprawia wyświetlacze i taśmy LCD to przelutuje.Drugi sposób to też szukasz licznika igły i robisz sobie klona sposób mniej inwazyjny.Licznikow pełno na portalach aukcyjnych i jeszcze kupisz puki co za śmieszne pieniądze <amasz>

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 18 maja 2019, 22:09

Wymieniałem u siebe kilka miesięcy temu z tego samego powodu. Dorwałem w PL licznik z 2009 roku za niecałe 300 zł.
Najczęstszym powodem usterek jest puszczający klej na taśmie, lutować tego się nie da, trzeba kleić specjalnym klejem
a i tak nikt nie da 100% pewności że po tym zabiegu będzie działać kolejne lata.

Awatar użytkownika
Beretti
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Beretti » 18 maja 2019, 23:44

danishow pisze:Wymieniałem u siebe kilka miesięcy temu z tego samego powodu. Dorwałem w PL licznik z 2009 roku za niecałe 300 zł.
Najczęstszym powodem usterek jest puszczający klej na taśmie, lutować tego się nie da, trzeba kleić specjalnym klejem
a i tak nikt nie da 100% pewności że po tym zabiegu będzie działać kolejne lata.
Gdzie znajdę zegarek informujący o roku produkcji ? ,
mam taka cynę molibdenową w płynie która już się rozpuszcza w 140 stopniach , może tym ? , nie wiem jak tylko ścieżki będą wyglądały .
Oczywiście wolałbym kupić nowsze zegary ale nie mam 1500 dolarów :-)) ...

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 19 maja 2019, 00:01

Beretti pisze:Gdzie znajdę zegarek informujący o roku produkcji ?
Biała naklejka na górnej części zegarów.
Beretti pisze:mam taka cynę molibdenową w płynie która już się rozpuszcza w 140 stopniach , może tym ?
<bezradny>

Awatar użytkownika
Beretti
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Beretti » 19 maja 2019, 10:58

danishow pisze:
Beretti pisze:Gdzie znajdę zegarek informujący o roku produkcji ?
Biała naklejka na górnej części zegarów.
Beretti pisze:mam taka cynę molibdenową w płynie która już się rozpuszcza w 140 stopniach , może tym ?
<bezradny>
Poproszę o rozkodowanie daty produkcji , <brawo> <brawo> <brawo>

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 21 maja 2019, 13:11

Dziwne, na żadnej naklejce nie ma daty ale ...numery z "X" na końcu to regenerowane produkty i na pewno są znacznie młodsze od tych bez "X".
Poza tym te logo VW ze strzałkami oznacza również część regenerowaną/wymienną ;)

peter5on
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: peter5on » 21 maja 2019, 14:28

Mam to samo, a powodem jest ponoć rozszerzanie czy puchnięcie kleju pod wpływem temperatury co pogarsza połączenie przez zwiększenie dystansu pomiędzy płytką a taśmą. Rozwiązanie to ponowne rozgrzanie kleju na taśmie, dociśniecie i odnowienie połączenia, można to zrobić np: szerokim grotem na lutownicy. Też się za to muszę zabrać i jak zrobię to napiszę czy działa.

Awatar użytkownika
Beretti
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Beretti » 21 maja 2019, 14:47

peter5on pisze:Mam to samo, a powodem jest ponoć rozszerzanie czy puchnięcie kleju pod wpływem temperatury co pogarsza połączenie przez zwiększenie dystansu pomiędzy płytką a taśmą. Rozwiązanie to ponowne rozgrzanie kleju na taśmie, dociśniecie i odnowienie połączenia, można to zrobić np: szerokim grotem na lutownicy. Też się za to muszę zabrać i jak zrobię to napiszę czy działa.

Wydaje mi się że taśma jest klejona nie lutowana :] , sprawdzę jak wyjmę i opiszę ewentualną naprawę <bezradny> .............

Pozdrawiam

peter5on
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: peter5on » 21 maja 2019, 15:29

Beretti pisze:Wydaje mi się że taśma jest klejona nie lutowana :] , sprawdzę jak wyjmę i opiszę ewentualną naprawę <bezradny> .............Pozdrawiam
Tak też napisałem, ale ludzie rozgrzewają takie taśmy lutownicą ustawioną na niską temperaturę i szeroki grot, lub też używają kawałka tektury lub blaszki by nie poprzepalać taśmy i mieć troche izolacji od grota, lub można próbować opalarką? Ale napewno da się to samemu ogarnąć za free bez wymiany wyświetlacza.

Awatar użytkownika
Beretti
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Beretti » 28 maja 2019, 21:58

danishow pisze:Wymieniałem u siebe kilka miesięcy temu z tego samego powodu. Dorwałem w PL licznik z 2009 roku za niecałe 300 zł.
Zakupiłem licznik , i w związku z tym moje pytanie , czy w liczniku jest informacja o przebiegu czy to jest tylko terminal który wyświetla info z komputera , jak wymieniłeś zegary to coś modyfikowałeś .... <nie> <nie> <nie> ???

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 30 maja 2019, 23:20

Tak, przebieg auta jest zapisany w liczniku. Odpowiedni program, odpowiedni kabelek i 3 minutki roboty ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl