[D2 99 2.8PB/LPG ] Blaknące zegary pod wpływem ciepła
[D2 99 2.8PB/LPG ] Blaknące zegary pod wpływem ciepła
Cześć, zaobserwowałem, że pod wpływem wysokiej temperatury/słońca cyferki zegarka i data oraz licznika kilometrów miejscami blakną.
Rano bądź wieczorem gdy jest chłodniej świecą normalnie.
Czy da się coś z tym zrobić, czy może ten typ tak ma?
Rano bądź wieczorem gdy jest chłodniej świecą normalnie.
Czy da się coś z tym zrobić, czy może ten typ tak ma?
heee a myslalem ze jestem jedyny u mnie rano jak odpalam to wszystko jest, natomiast jak sie nagrzeje to w ogole znika godzina i data Jak auto stoi w sloncu nawet jak jest zimne i tak nic nie widac. Najdluzej widoczne sa oczywiscie w zime.
w kazdym razie moj mechanik domniema iz beda to zimne luty i od tegoo zanczniemy. Jak nie to najprawdopodobniej inny wyswietlacz bedzie potrzebny taaaa tylko gdzie taki dostac
w kazdym razie moj mechanik domniema iz beda to zimne luty i od tegoo zanczniemy. Jak nie to najprawdopodobniej inny wyswietlacz bedzie potrzebny taaaa tylko gdzie taki dostac
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
<brawo2> <okioki> dobrze wiedzieć że da radeMARCINSOBI pisze:da się polutować, sam osobiście to robiłem,jest z tym trochę roboty ale da rade
po prostu z czasem wyświetlacz się rozwarstwia i blaknie pod wpływem temperatury
ja kupiłem jakieś tanie zegary z angola i przelutowalem ,od 1,5 roku wszystko świeci
to nie jest zwykły napęd...to
Mam dokładnie ten sam problemmartin_rs4 pisze:heee a myslalem ze jestem jedyny u mnie rano jak odpalam to wszystko jest, natomiast jak sie nagrzeje to w ogole znika godzina i data Jak auto stoi w sloncu nawet jak jest zimne i tak nic nie widac. Najdluzej widoczne sa oczywiscie w zime.
Kontakt: nick + @wp.pl
Dziękimartin_rs4 pisze:sorki za OT ale VanDyke, masz zajefany text, co się uśmiałem :-D >
- "Mamo, mamo! A dlaczego ci ludzie klękają?"
- "Bo to synku A8 jedzie..."
Czy rozwiązanie problemu jest podobne do tego przedstawionego na filmie czy jednak konieczne jest przelutowanie?
Kontakt: nick + @wp.pl
-
- Forum Audi A8
Panowie jak napisano wcześniej gdy blaknie to wyświetlacze umarły. W przedliftach wymiana trudna i nie idzie dostać wyświetlaczy,w poliftach słyszałem że łatwiej. Małe wyświetlacze są ponoć nie do nabycia(gadał mi kiedyś elektryk) Szukajcie zegarów i wymieniajcie bo to chyba najprostsze(szczególnie przedlift) Sam wymieniłem i mam z głowy
-
- Super Klubowicz
W polifcie, małe zegary? Ten z przebiegiem i godziną? Gdzie tam sa luty?MARCINSOBI pisze:da się polutować, sam osobiście to robiłem,jest z tym trochę roboty ale da rade
po prostu z czasem wyświetlacz się rozwarstwia i blaknie pod wpływem temperatury
ja kupiłem jakieś tanie zegary z angola i przelutowalem ,od 1,5 roku wszystko świeci
Wyswietlacz ma przyklejoną taśme i pozniej ta tasma jest przyklejona do plytki. Wszystko jest klejone, nie lutowane.
No chyba ze mowisz o przedlifcie...
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
-
- Forum Audi A8
-
- Super Klubowicz