Drodzy klubowicze, jak większość pewnie zauważyła nastąpiły dość znaczne zmiany na forum, konta (nicki) które mieliście przed zmianami zostały, należy tylko użyć funkcji przypomnij hasło (kliknij) aby wygenerowało nowe hasło na email lub (kliknij)
Ps: Po zalogowaniu się trzeba ustawić własne auto. (kliknij)
Marcin2013 pisze:
czyli wymieniłeś kierę,moduł,taśmę i było ok. ?
jordan233 pisze:oraz grzaną kierę z lifta do PreFl
A w takiej sytuacji załączanie było z przycisku e kierownicy czy z fotela ?
tak w obu przypadkach wymieniałem wszystko i za każdym razem działało.
W lifcie załączenie jest z przycisku -odpowiedni komunikat na FIS-ie o włączonym/wyłączonym grzaniu kiery.
mkbewe pisze:Marcin i ogarnales sprawę z tą twoja kiera w preFl ???
A więc sprawa wygląda następująco w "Output tests" udało się załączyć grzanie jak widac na zdjęciu grzało aż miło i z tego co pamiętam jak doszło do 30 st. to chyba sie wyłączyło:
Natomiast w ogóle nie mam możliwości załączenia kiery z przycisku grzania fotela pomyślałem że może moduł kierownicy powinien być rocznikowo z Pre-FL żeby dało się załączyć przyciskiem fotela, a mój moduł rocznikowo 2006 w blokach pomiarowych w czwartym okienku w ogóle się nie komunikuje z fotelem :
Ręce mi już opadają taśma i kiera na pewno sprawna skoro w testach da radę załączyć coś jest z komunikacją i może ma to związek z tym że od dłuższego czasu mam odpięty sterownik ABS ??
"mkbewe" jak jesteś zainteresowany grzaną kierą to wpadnij do mnie posiadam drugą kiere i chyba mam trzy moduły brakuje tylko drugiej taśmy, montaż kiery przy mojej wprawie po "żonglowaniu modułami" zajmuje max 30min
Urlop mam do poniedziałku ale spoko podjadę jakoś się ugadamy żeby chwilę pogadać.
Kiere musiałbyś mieć granatową (indygo) bo ja taki właśnie mam kolor tapicerki
mkbewe pisze:Marcin i ogarnales sprawę z tą twoja kiera w preFl ???
A więc sprawa wygląda następująco w "Output tests" udało się załączyć grzanie jak widac na zdjęciu grzało aż miło i z tego co pamiętam jak doszło do 30 st. to chyba sie wyłączyło:
Natomiast w ogóle nie mam możliwości załączenia kiery z przycisku grzania fotela pomyślałem że może moduł kierownicy powinien być rocznikowo z Pre-FL żeby dało się załączyć przyciskiem fotela, a mój moduł rocznikowo 2006 w blokach pomiarowych w czwartym okienku w ogóle się nie komunikuje z fotelem :
Ręce mi już opadają taśma i kiera na pewno sprawna skoro w testach da radę załączyć coś jest z komunikacją i może ma to związek z tym że od dłuższego czasu mam odpięty sterownik ABS ??
"mkbewe" jak jesteś zainteresowany grzaną kierą to wpadnij do mnie posiadam drugą kiere i chyba mam trzy moduły brakuje tylko drugiej taśmy, montaż kiery przy mojej wprawie po "żonglowaniu modułami" zajmuje max 30min
Miałem to samo Kupiłeś moduł z literą B - który jest tylko i wyłącznie do kiery z przyciskiem Dlatego pojawia Ci się w bloku 4 "not oper" znaczy przycisk nie wciśnięty. Aby wszystko działało jak należy musisz albo wymienić kiere na taką z przyciskiem albo moduł na taki z literą A na końcu - wtedy będzie brał info z foteli.