części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 08 4.2TDI ] Podgrzewana kierownica

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 16 gru 2017, 00:15

Marcin2013 pisze:
czyli wymieniłeś kierę,moduł,taśmę i było ok. ?
jordan233 pisze:oraz grzaną kierę z lifta do PreFl
A w takiej sytuacji załączanie było z przycisku e kierownicy czy z fotela ?

tak w obu przypadkach wymieniałem wszystko i za każdym razem działało.
W lifcie załączenie jest z przycisku -odpowiedni komunikat na FIS-ie o włączonym/wyłączonym grzaniu kiery.

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 02 sty 2018, 20:43

Marcin i ogarnales sprawę z tą twoja kiera w preFl ???

Marcin2013
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin2013 » 04 sty 2018, 18:23

mkbewe pisze:Marcin i ogarnales sprawę z tą twoja kiera w preFl ???
A więc sprawa wygląda następująco w "Output tests" udało się załączyć grzanie jak widac na zdjęciu <chura> grzało aż miło i z tego co pamiętam jak doszło do 30 st. to chyba sie wyłączyło:

Obrazek

Natomiast w ogóle nie mam możliwości załączenia kiery z przycisku grzania fotela <bezradny> pomyślałem że może moduł kierownicy powinien być rocznikowo z Pre-FL żeby dało się załączyć przyciskiem fotela, a mój moduł rocznikowo 2006 <bezradny> w blokach pomiarowych w czwartym okienku w ogóle się nie komunikuje z fotelem :

Obrazek

Ręce mi już opadają taśma i kiera na pewno sprawna skoro w testach da radę załączyć coś jest z komunikacją i może ma to związek z tym że od dłuższego czasu mam odpięty sterownik ABS ??

"mkbewe" jak jesteś zainteresowany grzaną kierą to wpadnij do mnie posiadam drugą kiere i chyba mam trzy moduły brakuje tylko drugiej taśmy, montaż kiery przy mojej wprawie po "żonglowaniu modułami" zajmuje max 30min ;)

Awatar użytkownika
mkbewe
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mkbewe » 04 sty 2018, 19:38

Urlop mam do poniedziałku :P ale spoko podjadę jakoś się ugadamy żeby chwilę pogadać.
Kiere musiałbyś mieć granatową (indygo) bo ja taki właśnie mam kolor tapicerki

zabawiking
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: zabawiking » 14 lut 2019, 00:57

Marcin2013 pisze:
mkbewe pisze:Marcin i ogarnales sprawę z tą twoja kiera w preFl ???
A więc sprawa wygląda następująco w "Output tests" udało się załączyć grzanie jak widac na zdjęciu <chura> grzało aż miło i z tego co pamiętam jak doszło do 30 st. to chyba sie wyłączyło:

[url=https://images83.fotosik.pl/953/4626ff1b1f33983a.jpg]Obrazek[/URL]

Natomiast w ogóle nie mam możliwości załączenia kiery z przycisku grzania fotela <bezradny> pomyślałem że może moduł kierownicy powinien być rocznikowo z Pre-FL żeby dało się załączyć przyciskiem fotela, a mój moduł rocznikowo 2006 <bezradny> w blokach pomiarowych w czwartym okienku w ogóle się nie komunikuje z fotelem :

[url=https://images83.fotosik.pl/953/c172446ce5552156.jpg]Obrazek[/URL]

Ręce mi już opadają taśma i kiera na pewno sprawna skoro w testach da radę załączyć coś jest z komunikacją i może ma to związek z tym że od dłuższego czasu mam odpięty sterownik ABS ??

"mkbewe" jak jesteś zainteresowany grzaną kierą to wpadnij do mnie posiadam drugą kiere i chyba mam trzy moduły brakuje tylko drugiej taśmy, montaż kiery przy mojej wprawie po "żonglowaniu modułami" zajmuje max 30min ;)
Miałem to samo :) Kupiłeś moduł z literą B - który jest tylko i wyłącznie do kiery z przyciskiem :) Dlatego pojawia Ci się w bloku 4 "not oper" znaczy przycisk nie wciśnięty. Aby wszystko działało jak należy musisz albo wymienić kiere na taką z przyciskiem albo moduł na taki z literą A na końcu - wtedy będzie brał info z foteli.

Pczester
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Pczester » 28 lip 2019, 11:23

Szukam modułu, taśmy i kierownicy grzanej jeśli ktoś coś ma proszę na priv.

eed
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: eed » 04 sie 2019, 13:03

zabawiking, to chyba wlasnie dlatego u mnie dziala <chura>

teraz juz wiem czego szukac <okok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl