[S8 D2 02 LPG] zgasło i nie odpala
[S8 D2 02 LPG] zgasło i nie odpala
Witam, mam problem mianowicie auto jadąc na pb zgasło i nie odpala. Za którymś razem odpali ale trzęsie budą pochodzi 5 sec i gaśnie zaraz. Po przekręceniu kluczyka nie słychać pompy i co dziwne nie świeci się wyświetlacz sterownika od lpg. Jakimś dziwnym trafem udało się zapalić na lpg i auto chodzi pięknie i co dziwne wyświetlacz sterownika lpg działa idealnie.
Sterownik na pb zapala się dopiero w momencie kręcenia kluczykiem na zapłonie jest martwy.
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone są ok.
Sterownik na pb zapala się dopiero w momencie kręcenia kluczykiem na zapłonie jest martwy.
Wszystkie bezpieczniki sprawdzone są ok.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez MICRII, łącznie zmieniany 1 raz.
To że pompa umarła to biorę pod uwagę, ale dlaczego nie działa kontroler od LPG?? Jak będzie chwila sprawdzę napięcie na pompie, bo wina może być w braku prądu na niej
Zobaczymy, ostatnio zmieniałem w naszej A6 Quattro też w lpg. Tam umarła właśnie pompa, zobaczę co z napięciem jak będzie chwila. I dam znać
[ Dodano: 2019-09-01, 10:08 ]
A tak z ciekawości jaki koszt Pompy??? bo dopiero w poniedziałek sprawdzę w swoim sklepie.
Zobaczymy, ostatnio zmieniałem w naszej A6 Quattro też w lpg. Tam umarła właśnie pompa, zobaczę co z napięciem jak będzie chwila. I dam znać
[ Dodano: 2019-09-01, 10:08 ]
A tak z ciekawości jaki koszt Pompy??? bo dopiero w poniedziałek sprawdzę w swoim sklepie.
Sprawdziłem wszystko, zdjąłem obudowę przekaźnika od pompy, nacisnąłem palcem zworę w przekaźniku i pompa zadziałała. Czyli najprawdopodobniej uszkodzone jest wyjście minusowe na przekaźnik do pompy z komputera.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2019, 19:11 przez MICRII, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam Koledzy, trochę się działo w moim życiu ostatnio, więc S8 poszła na dalszy plan. Ale wracam do tematu, konkretnie urodził mi się SYN
Z racji że obstawiłem że umarł komputer silnika znalazłem taki oto w dobrej cenie.
https://allegro.pl/oferta/audi-s8-d2-ko ... 8417584032
I teraz moje pytanie, numer na górze na wlepce się zgadza. Tylko jedna cyferka w tym niższym nie pasuje. Jak na zdjęciu u mnie jest BENZIN ME7.1.1 0002 a na tym z aukcji zamiast 2 na końcu jest 1. Czy to ma znaczenie ????
W załączniku jest foto naklejki na moim kompie.
[ Dodano: 2019-10-10, 01:43 ]
I jeszcze jedno, z racji że imo jest w komputerze trzeba je przemontować do nowego kompa. Drogi to biznes ???
Z racji że obstawiłem że umarł komputer silnika znalazłem taki oto w dobrej cenie.
https://allegro.pl/oferta/audi-s8-d2-ko ... 8417584032
I teraz moje pytanie, numer na górze na wlepce się zgadza. Tylko jedna cyferka w tym niższym nie pasuje. Jak na zdjęciu u mnie jest BENZIN ME7.1.1 0002 a na tym z aukcji zamiast 2 na końcu jest 1. Czy to ma znaczenie ????
W załączniku jest foto naklejki na moim kompie.
[ Dodano: 2019-10-10, 01:43 ]
I jeszcze jedno, z racji że imo jest w komputerze trzeba je przemontować do nowego kompa. Drogi to biznes ???