[D3 05 4.2MPI/LPG ] szyber cieknie?
[D3 05 4.2MPI/LPG ] szyber cieknie?
Witam.po ostatniej ulewie woda dostala mi sie do uchwytu na kubki ,caly schowek zalany i przycisk car na panelu niereaguje.mam solar dach i na wiosne sprawdzalem przednie kanaly oplywowe i byly drozne.auto stalo 3 dni po ulewie nieotwieralem ne zagladalem dopiero dzis zobaczylem tam wode .dziwi mnie czemu alkantara na podsufitce suchutka i zadnych zaciekow niema jak w ten schowek na kubki dostala sie woda.moze ktos mial podobniei podpowie.pozdrawiam
Kilka lat temu miałem identyczny przypadek - w trakcie ulewy odpływy szyberdachu nie nadążyły odprowadzić deszczówki i ta przelała się po podsufitce do panelu sterowania szyberdachem ( panel nad lusterkiem wewnętrznym ). I poprzez ten panel ( poprzez otworki z mikrofonami ) kropelka po kropelce w dół - czyli - centralnie w przycisk CAR i SETUP. Schowek na kubki jest delikatnie w dół od tych przycisków więc po zalaniu panelu MMI dalej poleciała w dół - czyli do schowka na kubki. Ja musiałem kupić drugi panel gdyż mój stary po zalaniu umarł . I dodatkowo powtórnie przeczyściłem odpływy szyberdachu lecz tym razem dodatkowo dostałem się do gumowych zakończeń tych odpływów pod nadkolami i ich końcówki poprzycinałem aby nie tamowały w przyszłości zlatującej rurkami wody.
Re: szyber cieknie?
Kolego ale tych kanałów jest cztery.W każdym rogu.Do tych na tyle szyberdach jest trochę ciężej się dostać.jasy85 pisze:Witam.po ostatniej ulewie woda dostala mi sie do uchwytu na kubki ,caly schowek zalany i przycisk car na panelu niereaguje.mam solar dach i na wiosne sprawdzalem przednie kanaly oplywowe i byly drozne.auto stalo 3 dni po ulewie nieotwieralem ne zagladalem dopiero dzis zobaczylem tam wode .dziwi mnie czemu alkantara na podsufitce suchutka i zadnych zaciekow niema jak w ten schowek na kubki dostala sie woda.moze ktos mial podobniei podpowie.pozdrawiam
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla