części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 05 4.2MPI/LPG ] szyber cieknie?

jasy85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 05 4.2MPI/LPG ] szyber cieknie?

Post autor: jasy85 » 12 wrz 2019, 22:22

Witam.po ostatniej ulewie woda dostala mi sie do uchwytu na kubki ,caly schowek zalany i przycisk car na panelu niereaguje.mam solar dach i na wiosne sprawdzalem przednie kanaly oplywowe i byly drozne.auto stalo 3 dni po ulewie nieotwieralem ne zagladalem dopiero dzis zobaczylem tam wode .dziwi mnie czemu alkantara na podsufitce suchutka i zadnych zaciekow niema jak w ten schowek na kubki dostala sie woda.moze ktos mial podobniei podpowie.pozdrawiam

czaruś
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: czaruś » 14 wrz 2019, 20:19

Kilka lat temu miałem identyczny przypadek <boisie> - w trakcie ulewy odpływy szyberdachu nie nadążyły odprowadzić deszczówki i ta przelała się po podsufitce do panelu sterowania szyberdachem ( panel nad lusterkiem wewnętrznym ). I poprzez ten panel ( poprzez otworki z mikrofonami ) kropelka po kropelce w dół - czyli - centralnie w przycisk CAR i SETUP. Schowek na kubki jest delikatnie w dół od tych przycisków więc po zalaniu panelu MMI dalej poleciała w dół - czyli do schowka na kubki. Ja musiałem kupić drugi panel gdyż mój stary po zalaniu umarł <onie> . I dodatkowo powtórnie przeczyściłem odpływy szyberdachu lecz tym razem dodatkowo dostałem się do gumowych zakończeń tych odpływów pod nadkolami i ich końcówki poprzycinałem aby nie tamowały w przyszłości zlatującej rurkami wody.

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Re: szyber cieknie?

Post autor: leon0376 » 19 wrz 2019, 08:01

jasy85 pisze:Witam.po ostatniej ulewie woda dostala mi sie do uchwytu na kubki ,caly schowek zalany i przycisk car na panelu niereaguje.mam solar dach i na wiosne sprawdzalem przednie kanaly oplywowe i byly drozne.auto stalo 3 dni po ulewie nieotwieralem ne zagladalem dopiero dzis zobaczylem tam wode .dziwi mnie czemu alkantara na podsufitce suchutka i zadnych zaciekow niema jak w ten schowek na kubki dostala sie woda.moze ktos mial podobniei podpowie.pozdrawiam
Kolego ale tych kanałów jest cztery.W każdym rogu.Do tych na tyle szyberdach jest trochę ciężej się dostać.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla

jasy85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: jasy85 » 20 wrz 2019, 21:12

dzieki za podpowiedz,tez przytne te gumy na koncu.pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl