[D3 05 4.2MPI ] Jakie świece zapłonowe?
pepi pisze:i najlepiej na smar miedziany lub coś podobnego
A jak smar miedziany reaguje z aluminium? Sprawdzałeś tą kwestię?pepi pisze:każdy tego typu wynalazek jest dobry smar miedziany czy ten drugi
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
Witam. Tak dzisiaj natrafiłem na wątek ze świecami bo sam jestem przed ich wymianą i się również zastanawiam nad tym jakie one być powinny do mojego 4,2 BFM + LPG. Cena u mnie nie ma znaczenia. Świece o których piszecie "NGK Laser Line LPG 1 1496" (patrząc np na allegro) to zgodnie z numerem 1496 i opisem do jakich samochód ona pasuje to nie są dedykowane do D3, owszem jest w opisie A8 D3 ale do jakieś małego silnika. Jak ogólnie sprawują Wam się świece, jakie macie i czy byście założyli je ponownie. Bo daty waszych postów są bardzo odległe więc i jest jakieś już zdanie na ich temat.
-
- Forum Audi A8
Denso ik20tt lub NGK LPG 1 o których piszeszdenveco pisze:Witam. Tak dzisiaj natrafiłem na wątek ze świecami bo sam jestem przed ich wymianą i się również zastanawiam nad tym jakie one być powinny do mojego 4,2 BFM + LPG. Cena u mnie nie ma znaczenia. Świece o których piszecie "NGK Laser Line LPG 1 1496" (patrząc np na allegro) to zgodnie z numerem 1496 i opisem do jakich samochód ona pasuje to nie są dedykowane do D3, owszem jest w opisie A8 D3 ale do jakieś małego silnika. Jak ogólnie sprawują Wam się świece, jakie macie i czy byście założyli je ponownie. Bo daty waszych postów są bardzo odległe więc i jest jakieś już zdanie na ich temat.