Zastanawiam się, aby powrócić do wędkowania, po około 20 letneij przerwie. Czy są na forum jacyś wędkarze? Na jakim sprzęcie zwykle łowicie?
Zastanawiam się nad zakupem czegoś niedrogiego, uniwersalnego, ale też przyzwoitego.
Zestaw dla początkującego wędkarza
Powiem tak, młody wędkarz nie potrzebuje jakiegoś super profesjonalnego sprzętu bo i tak nie będzie w stanie go wykorzystać. Warto pójść w klasyczne rozwiazania czyli wędki spławikowej, teleskopowej, lekkiej o długości do około 4 m. Do tego jakiś kołowrotek, za około 200 zł można zakupić już naprawdę dosyć profesjonalny sprżet.
Obecnie nie ma z tym problemu, bo można przecież zakupić np przez internet. Proponuję sprawdzić jeszcze w niniejszym e-sklepie internetowym: tutaj.
Obecnie nie ma z tym problemu, bo można przecież zakupić np przez internet. Proponuję sprawdzić jeszcze w niniejszym e-sklepie internetowym: tutaj.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2019, 07:09 przez jazzm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
polecam tzw odległościówki jak i 5-7m bolonki ,
7m bolonka dobry kołowrotek spławiczek 1 gr i jedziesz z koksem
ew odległościówka świetnie się tym zacina wrażenia też fajne polecam na początek jakiegos kongera w przystepnej cenie
wszystko zalezy tez od zbiornika na ktorym bedziesz łowić ja zazwyczaj wybieram wody stojące, na rzeke tylko spin ponieważ nie mam konkretnej gruntówki ktora utrzymala by się w nurcie warty czy odry na odcinkach na ktorych łapie
7m bolonka dobry kołowrotek spławiczek 1 gr i jedziesz z koksem
ew odległościówka świetnie się tym zacina wrażenia też fajne polecam na początek jakiegos kongera w przystepnej cenie
wszystko zalezy tez od zbiornika na ktorym bedziesz łowić ja zazwyczaj wybieram wody stojące, na rzeke tylko spin ponieważ nie mam konkretnej gruntówki ktora utrzymala by się w nurcie warty czy odry na odcinkach na ktorych łapie
bądź sobą, wariatów też lubią