![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Samodzielna naprawa nastawników.
-
- Super Klubowicz
U mnie po zakupie auta spodziewałem się wymiany nastawników odziwo do wymiany jest jeden drugi wygląda jak by ktoś już go wymieniał ślizg bez zużycia lecz na lewej głowicy luźny łańcuch i wytarty ślizg po ok 3h zanim się do niego dostałem . Łańcuch luźny ale jak go odpaliłem po przykryciu czapki od zgaszenia minęło jakieś 6h nie odezwał się ,czasami odezwie się rano po uruchomieniu, w trakcie pracy cisza. Jestem w stanie sam z przyjemnością wymieniać cokolwiek w aucie to teraz pytanie czy jest sens kupna ori. za 2,5k czy zamiennik niby produkcji niemieckiej za 600zł i przy zmianie uszczelki pod klawiaturą która lubi dosyć często się pocić zerknąć na nastawnik.
filmik uszkodzonego
filmik uszkodzonego
-
- Super Klubowicz
Kto regeneruje takie rzeczy? I gdzie kupić ślizgi bo są do wymianypepi pisze:jak masz ori
to zregeneruj
[ Dodano: 2020-02-04, 08:33 ]
A może wymienić same ślizgi z tej aukcji
https://allegro.pl/oferta/slizgi-klucz- ... e=facebook
A napinacz niech sobie zagra po nocy te 2 sek. i tyle.
Jak sie nie odzywa podczas pracy tylko po ok 10h postoju jakoes 2 sek. Ślizgi wymienie żeby uniknąć pękniecia i zerwania łańcucha
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
no
i podobno ok ]
[ Dodano: 2020-02-04, 17:54 ]
https://www.a8team.pl/s8-d2-fl-stan-nap ... 155,15.htm

i podobno ok ]
[ Dodano: 2020-02-04, 17:54 ]
https://www.a8team.pl/s8-d2-fl-stan-nap ... 155,15.htm
Czytając komentarze innych kupujących, te negatywne oczywiście, nic bym u niego nie kupił.chicken20091986 pisze:A może wymienić same ślizgi z tej aukcji
https://allegro.pl/oferta/slizgi-klucz- ... e=facebook
Ale to tylko moje odczucia.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
oj debile zawsze się trafią co komentarz negatywny wystawią
co prawda zachowanie sprzedających towar z chin jest niekiedy dziwne mi raz gość stwierdził czytuje podejdzie pan do lustra wdech wydech i uspokoił się pan -a potem to jak trzeci raz panu nie ten pasek wysyłam to po huj pan u mnie kupuje
Są dwie strony medalu nie tylko jedna

co prawda zachowanie sprzedających towar z chin jest niekiedy dziwne mi raz gość stwierdził czytuje podejdzie pan do lustra wdech wydech i uspokoił się pan -a potem to jak trzeci raz panu nie ten pasek wysyłam to po huj pan u mnie kupuje

Są dwie strony medalu nie tylko jedna
-
- Super Klubowicz
Panowie co jest odpowiedzialne za napięcie napinacza podczas gdy auto jest zgaszone ?? Jakaś sprężyna czy wtłoczony olej i co jest przyczyną że po dłuższym postoju łańcuch się luzuje a po odpaleniu napina. Próbuje dojść do przyczyny hałasującego nastawnika po porannym rozruchu a dalsza praca silnika jest ok. może jakaś sprężyna jest do wymiany lub coś do wyczyszczenia.
-
- Super Klubowicz
chicken20091986 pisze:Panowie co jest odpowiedzialne za napięcie napinacza podczas gdy auto jest zgaszone ?? Jakaś sprężyna czy wtłoczony olej i co jest przyczyną że po dłuższym postoju łańcuch się luzuje a po odpaleniu napina. Próbuje dojść do przyczyny hałasującego nastawnika po porannym rozruchu a dalsza praca silnika jest ok. może jakaś sprężyna jest do wymiany lub coś do wyczyszczenia.
Na schemacie widać jakiś kołek blokujący, u mnie grzechocze już ponad 4 lata przy rozruchu i tak naprawdę nie wiadomo co wydaje dźwięk, podobno łańcuch obija o głowicę, ale jak wyciągałem nastawnik to żadnego śladu na głowicy nie widać