Witam mam problem .audi stanęło .wkładając kluczyk brak reakcji na zapłon.nic się nie pali na liczniku.Gdzie szukać przyczyny.jedyny błąd jak się podłączyłem to P 00288
[ Dodano: 2020-02-02, 19:38 ]
Akumulator jest na 100 % dobry.Ogólnie nic nie działa w aucie, centralny zamek .szyby.Czy jest ktoś w stanie coś poradzić gdzie szukać przyczyny.czy serwis audi pozostaje
![]() |
![]() |
![]() |
[D3 03 3.0TDI ] Brak prądu na liczniku
-
- Forum Audi A8
To może być uszkodzony sterownik systemu Kessy.
Jeżeli to ON to jest zamontowany pod fotelem kierowcy.
Ale sama jego wymiana na inny nie przywróci autu sprawności - nowy trzeba dopisać do auta lub też z nowego/używanego zrobić klona tego starego.
Jeżeli to Kessa to teoretycznie temat do ogarnięcia nawet na parkingu ale tylko dla dobrze ogarniętego i odpowiednio wyposażonego we wszystkie narzędzia gościa. Ale takich co to zrobią na miejscu to raczej tylko ze świecą szukać.
Jeżeli to ON to jest zamontowany pod fotelem kierowcy.
Ale sama jego wymiana na inny nie przywróci autu sprawności - nowy trzeba dopisać do auta lub też z nowego/używanego zrobić klona tego starego.
Jeżeli to Kessa to teoretycznie temat do ogarnięcia nawet na parkingu ale tylko dla dobrze ogarniętego i odpowiednio wyposażonego we wszystkie narzędzia gościa. Ale takich co to zrobią na miejscu to raczej tylko ze świecą szukać.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
Tak, jest.krzysiek32 pisze:A jak to jest auto odpalane z kluczyka tylko , to ten sterownik też jest pod siedzeniem
Każde D3, niezależnie od rocznika i wersji wyposażenia posiada sterownik Kessy.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
Jak wyjąć siedzenie ,jak nie ma prądu.jest jakiś sposób żeby podać prąd na siedzenia.
[ Dodano: 2020-02-06, 17:24 ]
Moduł kessy wyjąłem .była woda w środku trochę.wysuszyłem i licznik się włączył.tylko auto nie odpala.na liczniku pali się czerwony klucz.
[ Dodano: 2020-02-06, 18:51 ]
Wody w sterowniki nie było dużo .płyta wygłąda w miarę dobrze.może jest szansa to jeszcze naprawić
[ Dodano: 2020-02-06, 17:24 ]
Moduł kessy wyjąłem .była woda w środku trochę.wysuszyłem i licznik się włączył.tylko auto nie odpala.na liczniku pali się czerwony klucz.
[ Dodano: 2020-02-06, 18:51 ]
Wody w sterowniki nie było dużo .płyta wygłąda w miarę dobrze.może jest szansa to jeszcze naprawić