części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

SQ5 3.0 Biturbo

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

SQ5 3.0 Biturbo

Post autor: leon0376 » 10 lut 2020, 21:53

Witam.
Nosze sie z zakupem SQ5 i mam dylemat bo w zyciu nie mialem "Diesla".stąd moje pytanie do was.
Co powinienem wiedziec o tym motorze,czego sie obawiac na co uważać.Czytalem kilka artykułów i zdania sa różne.
Moze ktos z was jezdzi lub jeździł i ma jakies opinie dobre lub zle to chetnie sie dowiem.
Auta jakie znalazlem w ogloszeniach maja przebiegi rzędu 150-180 tys. udokumentowane,serwisowany do końca w ASO.

Pozdrawiam.
Zycie jest za krotkie zeby inwestowac w diesla

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 12 lut 2020, 21:23

Zacznijmy od tego, że pieczątki ASO w książce serwisowej nic nie znaczą, pojedziesz tylko na wymianę oleju i też dostaniesz pieczątkę
...a to żaden serwis, Czesiu w blaszaku wymieni tak samo dobrze olej ;)

Ogólnie silniki b.dobre, jak przejeździły te 150000 km bez awarii to i kolejne 150 przelatają, niedobitki rozkraczają się już w pierwszych 50 kkm.
Ważne są częste wymiany oleju, pisząc częste mam na myśli co 15000 km a nie jak twierdzi producent co 30 kkm.
Oczywiście najlepiej kupować od pierwszego właściciela bo ci zazwyczaj kupując auto na kilka lat o ów auta dba.
Najgorsze chyba są takie wózki od trzeciego czy czwartego właściciela, tacy zazwyczaj pałują do nieskończoności i pchną furę dalej,
takie auta to najczęściej auta po Leasingowe gdzie nikt o nie nie dba.

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: leon0376 » 12 lut 2020, 21:55

danishow

Dzieki za odpowiedź.
Ja wlasnie rozgladam sie za autem z pierwszych rąk.Tu we Francji wlasciciele raczej serwisuja auta bo typowy "franek"sam przy aucie nic nie zrobi.Sa tez sztuki zostawiane w rozliczeniu w garażach AUDI rowniez z książkami i niektóre do tego maja jeszcze 6 mcy. gwarancji.
Na razie sie rozglądam.Poluje na jakąś "perełkę"😂😂😂.
Moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z tym modelem?

Dżordż
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Dżordż » 12 lut 2020, 22:02

Kto to powiedział: "Zycie jest za krótkie żeby inwestować w diesla"?

leon0376
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: leon0376 » 12 lut 2020, 22:19

No wlasnie chyba sie starzeje 😁
A na serio to jeszcze nie wiem czy chce diesla dlatego pytam na forum bo moze ktos mnie odwiedzie od tego😁.
Gdyby jednak sie okazalo ze padnie na "kaszlaka" to kupie takiego zeby w niego nie inwestowac👍
Chcialby teraz cos troche wyższego niz A8 a q7 za duża q3 brzydka wiec myslalem o sq5 bo chcialbym zeby to tez jechalo jako tako🤔

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl