[S8 D4 15 ] problemy z dużym spalaniem i kontrolka EPC
jeszcze nie przeszło? to długo trzyma...Hgo pisze:Do kieszeni to się Ty schowaj z poradami bez praktyki.
rozbawiłeś mnie tą praktyką - do wiedzy się nie można przyczepić to może do praktyki (LOL )
odnośnie praktyki to odkładam talary i wezmę auto na dobę z wypożyczalni to poprawię "praktykę"
95 jest dopuszczona przez producenta więc OKUnseen pisze:A ja tankowalam regularnie 95, co zreszta jest widoczne przy moich danych o spalaniu. Tylko dwa razy zatankowalam na Tesco 99 oktanow.
własnej wiedzy - to auto nie przekraczając 100 na płaskim spali 8l co też potwierdzają wyniki z 2 filmów, które zostały tu zamieszczone a autor wątku nie może zejść poniżej 11l i to jadąc w trybie "eko" gdzie skrzynia trzyma obroty przy 1200 a silnik pracuje na 4 cylindrachHgo pisze:Jakiej wiedzy ? Tłumaczysz chłopakowi, że ma zjebane coś w samochodzie gdyż według Ciebie pali za dużo podczas gdy podane przez niego liczby potwierdza co najmniej 3-4 użytkowników S8.
wrzuciłbym to auto na rolki i sprawdził ile wypluje koni i jak przebiegają kreski - może ktoś wcześniej jeździł w tych trybach eko jak emeryt i cały silnik jest zaklejony syfem co przy FSI jest czymś normalnym i nie trzyma serii (?) wyczyszczenie silnika z syfu może przywrócić jego sprawność co się odbije na spalaniu (urwiesz ten litr a może półtora) i wtedy pojawi się wynik 9-10l to OK
brak błędów w sterowniku silnika nie oznacza, że wszystko jest sprawne
po to by takich mądrusiów co kupili rok temu auto i wydaje im się, że pozjadali wszystkie rozumy a gó**o wiedzą wypisując bzdury w stylu 4.0T z S6/S7/RS6/RS7/S8/S8+ to się tylko softem różni prostować - ogarniasz?Hgo pisze:Na cholerę w ogóle się wypowiadasz ?
Ja w kłótnie nie chce wchodzić (bo dyskusją tego nazwać nie można) ale jadąc 100 km/h w optymalnych warunkach może i jest możliwe ze po przejechaniu tych 100 km w końcu zejdzie na to 8l/100
Kiedyś robiłem "próbe emeryta" i jechałem autostradą 110 km/h ale w trybie comfort i schodziło powoli do 10 l/100 ale było to na tyle mozolne, że mi się odechciało
Może mam jak mówisz panton silnik zaklejony syfem (to jest do rozważenia)
Ale kto w takim aucie bawi się w jakieś ultra spokojne jazdy żeby uciąć te 1,2 litry
A rano jak odpalisz i wieziesz dzieci do szkoły te kilka kilometrów to oczywiste jest, że wyjdzie średnia ponad 15.
PS. Ja mam aktualnie niesprawne auto - proszę mi tego nie wypominać , powyżej jest zawarta moja rzecz jasna subiektywna opinia.
Kiedyś robiłem "próbe emeryta" i jechałem autostradą 110 km/h ale w trybie comfort i schodziło powoli do 10 l/100 ale było to na tyle mozolne, że mi się odechciało
Może mam jak mówisz panton silnik zaklejony syfem (to jest do rozważenia)
Ale kto w takim aucie bawi się w jakieś ultra spokojne jazdy żeby uciąć te 1,2 litry
A rano jak odpalisz i wieziesz dzieci do szkoły te kilka kilometrów to oczywiste jest, że wyjdzie średnia ponad 15.
PS. Ja mam aktualnie niesprawne auto - proszę mi tego nie wypominać , powyżej jest zawarta moja rzecz jasna subiektywna opinia.
luki3000, od miesiąca wywala Ci EPC i błędy w silniku ale to nie przeszkadza napisać:
a później mądruś Hgo powołuje się na takie opinie i mamy poziom merytoryczny tego forumluki3000 pisze:Wg mnie spalanie 11 litrów w tym aucie przy zachowaniu pewnych warunków to wynik bardzo dobry.
Nie wiem jaki wynik by Cię zadowalał przy 520 KM i 2 tonach masy? Może 6-8 litrów jak moja hybryda od lexusa ? nie wiem o czym ta dyskusja
PANTON:
"PS. Ja mam aktualnie niesprawne auto - proszę mi tego nie wypominać , powyżej jest zawarta moja rzecz jasna subiektywna opinia"
I to, że od jakiegoś czasu kontrolka mi się świeci odbiera mi prawo głosu ? A wcześniej zanim się zapaliła co robiłem z tym autem - stało i oglądałem je?
Z jakiej Ty planety jesteś? Nie wiem ale internet widzę tam mają więc jakaś cywilizacja już jest.
Nie byłem jeszcze na forum w którym w prawie każdym temacie ludzie zachowują się po prostu jak PROSTAKI. Te wyzwiska i argumenty siłowe - żałosne, a już ten temat rozliczenie zlotu to wisienka na torcie, ja sobie poradzę ze swoim autem sam, znikam stąd, drapcie się dalej dziewczyny
"PS. Ja mam aktualnie niesprawne auto - proszę mi tego nie wypominać , powyżej jest zawarta moja rzecz jasna subiektywna opinia"
I to, że od jakiegoś czasu kontrolka mi się świeci odbiera mi prawo głosu ? A wcześniej zanim się zapaliła co robiłem z tym autem - stało i oglądałem je?
Z jakiej Ty planety jesteś? Nie wiem ale internet widzę tam mają więc jakaś cywilizacja już jest.
Nie byłem jeszcze na forum w którym w prawie każdym temacie ludzie zachowują się po prostu jak PROSTAKI. Te wyzwiska i argumenty siłowe - żałosne, a już ten temat rozliczenie zlotu to wisienka na torcie, ja sobie poradzę ze swoim autem sam, znikam stąd, drapcie się dalej dziewczyny
Kretynie przecież masz wypowiedź co najmniej 4 użytkowników S8, że spalanie jest w porządku to po co chcesz naginać rzeczywistość, że nie jest ?
i tutaj się zgodzę - demokratą nie jestem...dlatego twardo stoję przy swoim zdaniuHgo pisze:Stąd właśnie na forach nie należy słuchać większości osób
Dlatego, że te opowieści jak to określiłeśHgo pisze:Czemu Twoja chora głowa twierdzi, że jest inaczej podczas gdy te kwestie spalania S8 znasz tylko z opowieści ?
nie zgadzają się z tym co pisze "większość".Hgo pisze:sąsiad Ci powiedział, że jego teścia S8
https://www.a8team.pl/d4-all-opinie-i-r ... 388,60.htmPo 1. Nigdzie i nigdy nie napisałem tego co wymyśliłeś wyżej naginając rzeczywistość.
Hgo pisze:RS6=RS7=S8panton pisze:bzdura !
i od tego momentu przestałeś mnie kochać a zacząłeś hejtowaćHgo pisze:Zwykła S8 bez plusa to jest TO SAMO co z plusem- różnica softu i być może wirnika turbin ale tutaj zdania są dyskusyjne. Chłodzenie, skrzynia i inne duperele to jest to samo.panton pisze:kolejna bzdura !
Tak wiem, że mocno dotknąłem ego.Hgo pisze:Po 2. Tuninguję auta i motocykle od wielu lat, współpracuję z topowymi firmami na świecie w kwestii tuningu 4.0T ale i tak przyjdzie jakiś paproch, który wyczytał coś w sieci i wydaje mu się, że jest najmądrzejszy
andluki3000 pisze:Nie byłem jeszcze na forum w którym w prawie każdym temacie ludzie zachowują się po prostu jak PROSTAKI.
Te wyzwiska i argumenty siłowe - żałosne
chyba najprościej zacząć od siebieluki3000 pisze:Z jakiej Ty planety jesteś? Nie wiem ale internet widzę tam mają więc jakaś cywilizacja już jest.
drapcie się dalej dziewczyny
Gerard pisze: Zobaczcie film:
I to są testy spalania na które się powołałem. I pod tymi wynikami mogę się podpisać.panton pisze: jak już lubisz oglądać....
jeden film z testem spalania zamieścił kolega Gerard a drugi ja... 1+1 = 2Hgo pisze:Cytuję ów "Pantona":
" to auto nie przekraczając 100 na płaskim spali 8l co też potwierdzają wyniki z 2 filmów, które zostały tu zamieszczone "
"które zostały tu zamieszczone" a nie "które ja zamieściłem" czytanie ze zrozumieniem jest takie trudne?
Hgo, luki3000, - możecie wspólnie... jakaś koalicja tylko dajcie szansę odpisać
Tu nigdy nie było prawdziwej moderacji To forum nie takie akcje widziało... Co do używania wulgaryzmów uważam, że wygiazdkowane jeszcze ujdą ale przezywanie się nawzajem to trochę poziom piaskownicyUnseen pisze:Moderacja najwyrazniej spi, albo uwaza wyzywanie od kretynow za normalne.
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG