[D3 04 W12 ] W12 rzuciła palenie
- Pepek
- Super Klubowicz
- Moje auto: S8 D5
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Przemek
Wg numeru wychodzi że to Lucas Electrical. Czyli teoretycznie firma europejska (Bergsøesvej 12, 8600 Silkeborg).BariM pisze:Panowie, jakas opinia na temat tego rozrusznika?
[ Dodano: 2018-04-15, 23:18 ]
https://m.ebay.co.uk/itm/BENTLEY-CONTIN ... Sw~AVYntnZ
Osiem garów, klima, wtrysk. Warto dla tej chwili żyć.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
No wiem widziałem już ale to liczą z wyciąganiem silnika. Mam manuale oraz Else itp. Czytałem że do ogarnięcia bez wywalania silnika już na kilku tematach ale nic konkretnego. Normalnie bym zrzucał silnik bo coś tam bym jeszcze ogarnął dodatkowo jak rozrząd itd. Ale sprawa jest nieco bardziej skomplikowana i na tę chwilę potrzebuję wymienić sam rozrusznik jak najszybciej aby zrobic pomiar ciśnienia na cylindrach...
A więc? Ktoś coś na temat wymiany bez silnika OUT.
[ Dodano: 2020-04-19, 20:27 ]
Temat ogarnięty. Udało się bez wyciągania silnika i wg mnie lepsza opcja niż targanie silnika. Oczywiście nie obędzie się od podnośnika belki do podwieszania silnika oraz kobyłek do podparcia wózka.Najwięcej walki tak naprawdę jest z górną śrubą od rozrusznika która jest jako tako dostępna po odkręceniu i odsunięciu jednego z kolektorów. Pozatym trzeba podwieśić silnik, opuścić zawiechę, wyciągnąć prawą podporę dolną silnika i mamy dostęp do rozrusznika. Mi wyszło 2x10h ale to ze względu na dużo rozkminiania i walki z jedną czy czy dwoma śrubami. Wg mnie do zrobienia w jeden dluuuugi dzień roboczy.
Jakby ktoś potrzebował pomocy (w co wątpię bo pewnie mało komu się chce samemu grzebać w tym potworze) to pisać.
BTW u mnie okazało się ze jebnał silnik a nie rozrusznik😂 kilka dni po zakupie nie przyszło mi na myśl żeby sprawdzać czy to może nie rozrusznik siadł tylko wał się blokuje bo zblokowany silnik
Także czeka wymiana silnika, za tydzień będę się brał, może zrobię jakąś fotorelacje jeśli w ogóle komuś to potrzebne😁
Temat ogarnięty. Udało się bez wyciągania silnika i wg mnie lepsza opcja niż targanie silnika. Oczywiście nie obędzie się od podnośnika belki do podwieszania silnika oraz kobyłek do podparcia wózka.Najwięcej walki tak naprawdę jest z górną śrubą od rozrusznika która jest jako tako dostępna po odkręceniu i odsunięciu jednego z kolektorów. Pozatym trzeba podwieśić silnik, opuścić zawiechę, wyciągnąć prawą podporę dolną silnika i mamy dostęp do rozrusznika. Mi wyszło 2x10h ale to ze względu na dużo rozkminiania i walki z jedną czy czy dwoma śrubami. Wg mnie do zrobienia w jeden dluuuugi dzień roboczy.
Jakby ktoś potrzebował pomocy (w co wątpię bo pewnie mało komu się chce samemu grzebać w tym potworze) to pisać.
BTW u mnie okazało się ze jebnał silnik a nie rozrusznik😂 kilka dni po zakupie nie przyszło mi na myśl żeby sprawdzać czy to może nie rozrusznik siadł tylko wał się blokuje bo zblokowany silnik
Także czeka wymiana silnika, za tydzień będę się brał, może zrobię jakąś fotorelacje jeśli w ogóle komuś to potrzebne😁
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Co powodem padnięcia silnika ? Rozrząd ?halabalala pisze:No wiem widziałem już ale to liczą z wyciąganiem silnika. Mam manuale oraz Else itp. Czytałem że do ogarnięcia bez wywalania silnika już na kilku tematach ale nic konkretnego. Normalnie bym zrzucał silnik bo coś tam bym jeszcze ogarnął dodatkowo jak rozrząd itd. Ale sprawa jest nieco bardziej skomplikowana i na tę chwilę potrzebuję wymienić sam rozrusznik jak najszybciej aby zrobic pomiar ciśnienia na cylindrach...
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/