[S8 D4 13 ] Drganie Auta w trakcie jazdy
[S8 D4 13 ] Drganie Auta w trakcie jazdy
Panowie mam taki problem, audi s8, 13 rok, w trakcie przyspieszania i ogólnie jazdy jest jakby delikatne wibrowanie pedału gazu i też trochę auta, wcześniej tego nie było lub było minimalne, teraz coraz bardziej...myslalem ze ma to zwiazek z dowpipe które też powodują drganie auta przy ok 1000 obrotów, obecnie zmieniam te DP na inne i mam nadzieje ze to ustanie ale jest jeszcze ten drugi temat. Czy jest opcja wgrania softu jakiegos innego bo czytałem gdzieś ze może mieć to związek z jakimis poduszkami w silniku i tematem wyłączania 4 cylindrów, czy to może być to? co jeszcze sprawdzić? skrzynia raczej to nie jest..są to jakieś wibracje które słychać i czuć podczas jazdy właściwe od każdej prędkości i na każdym ustawieniu czy to sport czy comfort. Jakieś pomysły gdzie można z tym problemem w Warszawie i okolicach podjechać?
Znam ten problem i właśnie go naprawiam w jednym takim S8D4.prnit pisze:Panowie mam taki problem, audi s8, 13 rok, w trakcie przyspieszania i ogólnie jazdy jest jakby delikatne wibrowanie pedału gazu i też trochę auta, wcześniej tego nie było lub było minimalne, teraz coraz bardziej...myslalem ze ma to zwiazek z dowpipe które też powodują drganie auta przy ok 1000 obrotów...
Tak, to wydech. Wada fabryczna którą Audi później poprawiło.greg26 pisze:U mnie te same objawy-wkrótce problem będzie rozwiązany.Drgania powoduje wydech- prawa strona delikatnie,lewa bardzo.Zamiast wydawać 3 koła w serwisie można to w prosty i tani sposób zrobić.Jak będę miał zamontowane to wrzucę fotkę.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-