Witam, mam problem, kupiłem auto z systemem keyless auto otwiera się normalnie ale chcąc otworzyć auto za pomocą kluczyka, wkładając go w wkładkę nie mogę nim przekręcić ani w lewo ani w prawo. Próbowałem już zmywaczem do hamulców go trochę przeczyścić ale zero rezultatu... Używać wd40 do tego czy czeka mnie wymiana zamka itp ? Ktoś jakieś porady ??
Dodam jeszcze ze mam problem ze nie mogę zamknąć drzwi z lewej i prawej strony pasażera z tylu, tak jak by ten przycisk od keylless jie działał... pomocy🥺🥺
Ps jak zły dział to proszę o przeniesienie.
![]() |
![]() |
[D3 07 3.0TDI ] Brak reakcji na zamek w drzwiach kierowcy
-
- Forum Audi A8
Re: Brak reakcji na zamek w drzwiach kierowcy
A może wkładka w drzwiach nie pasuje do kluczyka?Darson1337 pisze:... chcąc otworzyć auto za pomocą kluczyka, wkładając go w wkładkę nie mogę nim przekręcić ani w lewo ani w prawo. Próbowałem już zmywaczem do hamulców go trochę przeczyścić ale zero rezultatu... Używać wd40 do tego czy czeka mnie wymiana zamka itp ? Ktoś jakieś porady ??
A tym samym kluczykiem można otworzyć bagażnik?
Bo może te przyciski są już niesprawne. To też jest prawdopodobne.Darson1337 pisze:Dodam jeszcze ze mam problem ze nie mogę zamknąć drzwi z lewej i prawej strony pasażera z tylu, tak jak by ten przycisk od keylless jie działał... pomocy 🥺🥺
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Forum Audi A8
Działa normalnie, ale ta zapadka w drzwiach jest cały czas odsunięta może się tam syf i inne badziewie dostawać bądź już dostało i dlatego nie działa ... ale jak to ogarnąć samemu ?? A te przyciski to jakis mikrostyk ?? Da radę jakoś to zregenerować ??? Czy coś w tym stylu ? Dzisiaj dodam ze od drzwi kierowcy jak zamknę auto i stoję przy drzwiach to samo się otwiera 🙄🙄 coś zabrudzone czy co ?
To wskazuje na usterkę po stronie klamki.Darson1337 pisze:Dzisiaj dodam ze od drzwi kierowcy jak zamknę auto i stoję przy drzwiach to samo się otwiera 🙄🙄 coś zabrudzone czy co ?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-