[D3 06 W12 ] Wejherowo
- orkaskawina
- Super Klubowicz
Powiem tak, V8 jeździłem 3 lata,W12 już 2 i nie ma się czego bać też się różnych rzeczy nasłuchałem,wiadomo że do serwisowania więcej wszystkiego ,ale ceny zjadliwe jak kupisz od kogoś kto wszystko robił na czas to pojeździsz chyba że kupisz od kogoś co tylko jeździł i nic nie robił to problemy na pewno się pojawią.O paliwie nie ma co się rozpisywać tak samo porównywać silniki ,bo się temat nie skończy.
Ps. żałuje że od razu nie kupiłem W12, ale dla tego że się nasłuchałem głupot najczęściej od ludzi którzy W12 tylko widzieli na ulicy.
Ps. żałuje że od razu nie kupiłem W12, ale dla tego że się nasłuchałem głupot najczęściej od ludzi którzy W12 tylko widzieli na ulicy.
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
z tą bezwypadkowością to ja bym się bał pisać sprzedając samochód chyba, że byłbym jedynym właścicielem i miał 100% pewnościel_kylos pisze:ładne autko, fajnie wyposażone, chyba cena adekwatna. ciekawe gdzie i jak mocno bita, bo bezwypadkowosc nie zaznaczona ;p
[ Dodano: 2020-07-13, 13:36 ]
ale rozrząd na łańcuchu (z tego co doczytałem) i chyba wymieniany co 500 tys chociaż nie wiem czy na wszelki wypadek nie warto zrobić tylko ciekawe ile ta operacja kosztuje, bo zastanawiam się ile kasy trzeba mieć na pakiet startowy?Marcin2013 pisze:Dobrze powiedziane, mnie przed zakupem W12 powstrzymywał tylko rozrząd z tyłu silnikaorkaskawina pisze:Ps. żałuje że od razu nie kupiłem W12, ale dla tego że się nasłuchałem głupot najczęściej od ludzi którzy W12 tylko widzieli na ulicy.
bardzo dużo bzdur jest napisane o W12 na tym forum... najśmieszniejsze, że dużo osób te idiotyzmy powiela (bo guru od D3 napisał to świętość) i w taki sposób powstaje "opinia o W12"orkaskawina pisze:Ps. żałuje że od razu nie kupiłem W12, ale dla tego że się nasłuchałem głupot najczęściej od ludzi którzy W12 tylko widzieli na ulicy.
w modelu D3 brałbym tylko ten silnik pod uwagę (ewentualnie 4.2TDI, który miałem i jest świetny) oczywiście po II lifcie a najlepiej z samej końcówki produkcji, krótka wersja i bez LPG (jak ktoś lubi to niech sam coś porządnego założy) w jakimś normalnym budżecie czyli 50k zł +
D3 za 30-35k można sobie darować
-
- Super Klubowicz
Tak na łańcuchu, ale jak kupowałem swoje D3 wiadomo było leciwe (9 lat) to ile miało mieć nalatane i po prostu jakoś nie uśmiechało mi się po zakupie wyciągać silnika celem wymiany rozrządu, co do ceny to na warsztacie całkowity koszt pewnie około 8-10k, ale z drugiej strony w mojej 4.2 robiłem rozrząd już 4 razy same części to około 8kArtur_wawa pisze:ale rozrząd na łańcuchu (z tego co doczytałem) i chyba wymieniany co 500 tys chociaż nie wiem czy na wszelki wypadek nie warto zrobić tylko ciekawe ile ta operacja kosztuje, bo zastanawiam się ile kasy trzeba mieć na pakiet startowy?
-
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8