części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] biLED

Marcin2013
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin2013 » 15 lip 2018, 17:26

A wiadomo czy do nie skrętnych BILED czy HRF BILED ?

Pczester
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Pczester » 01 sie 2018, 21:26

Szukam uszkodzonych lamp przednich, obojętnie czy przed czy po lifcie. Ważne aby miały wnętrze całe (element odblaskowe) i muszą być z doświetlaniem statycznym zakrętów). Obudowa, klosze mogą być uszkodzone. Jeśli ktoś ma proszę o info na priv.

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 01 sie 2018, 21:49

Marcin2013 pisze:A wiadomo czy do nie skrętnych BILED czy HRF BILED ?
u mnie siedzi koito i jak pisałem odpuściłem i skrętu nie mam
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Marcin2013
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin2013 » 23 wrz 2020, 21:11

Troszkę odświeżę, jak się wsadza soczewkę Led zamiast D2S to jak sie podłącza zasilanie ?

KarolW
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: KarolW » 14 lut 2024, 10:27

Czy ktoś ogarnia jaki biled pasuje do lampy bixenon skrętny?

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 16 lut 2024, 17:21

Wszystko zależy od tego, ile chcesz rzeźbić i ile chcesz temu czasu poświęcić. Ja się bawiłem długo. Wsadzony mam biled 3" bezodbłyśnikowy na dwóch soczewkach. Dodatkowo z AFS mam to uruchomione ( a ponoć się nie da bo nie ma miejsca). Sporo czasu mi to zajęło, sporo doktoryzowania się nad tym ale się udało. 6 razy na CNC robiłem płyty montażowe. Jak wejdziesz w "czego dzisiaj dokonałem" czy jak się ten temat nazywa, to w okolicy chyba 125 strony jest trochę fotek.

Jak nie chcesz się nad tym spuszczać a oczekujesz w miarę dobrego efektu (przy założeniu, że nie masz wypalonych odbłyśników i uświnionych lamp w środku), to kup sobie gotowy moduł OSRAM'a bo mieści się bez problemu za miast fabrycznego żarnika i są gotowe Osramowskie adaptery.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

KarolW
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: KarolW » 19 lut 2024, 17:17

sssebek pisze:Wszystko zależy od tego, ile chcesz rzeźbić i ile chcesz temu czasu poświęcić. Ja się bawiłem długo. Wsadzony mam biled 3" bezodbłyśnikowy na dwóch soczewkach. Dodatkowo z AFS mam to uruchomione ( a ponoć się nie da bo nie ma miejsca). Sporo czasu mi to zajęło, sporo doktoryzowania się nad tym ale się udało. 6 razy na CNC robiłem płyty montażowe. Jak wejdziesz w "czego dzisiaj dokonałem" czy jak się ten temat nazywa, to w okolicy chyba 125 strony jest trochę fotek.

Jak nie chcesz się nad tym spuszczać a oczekujesz w miarę dobrego efektu (przy założeniu, że nie masz wypalonych odbłyśników i uświnionych lamp w środku), to kup sobie gotowy moduł OSRAM'a bo mieści się bez problemu za miast fabrycznego żarnika i są gotowe Osramowskie adaptery.
Masz jakiś link do tego modułu Osram?

Awatar użytkownika
sssebek
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sssebek » 20 lut 2024, 08:39

Przeszukaj: https://www.osram.pl/am/kampanie/vehiclefinder.jsp

Lista kompatybilności nie jest pełna (nie obejmuje wszystkich samochodów) i stale się powiększa (choć powoli).

Musisz do tego znaleźć adapter pod D2S (było w wielu autach, nie tylko w naszych D3, między innymi Mercedesy - chyba m. in.. W210 jeśli mnie pamięć nie myli też je miały). Z głowy ci teraz nie podam dokładnie które elementy musisz wziąć bo interesowałem się tematem dość dawno a i tak finalnie poszedłem inną drogą.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko takie, które zabierają trochę więcej czasu ...

https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl