Czytałem już kilka postów i każdy ma inny przypadek.
U mnie przy włączonej klimie 2 strefowej z lewej zimno z prawej też ale jak dam na HI to z lewej cieple ale nie gorace a z prawej strony zimne jak przy klimie prawa strona to znaczy wszystkie nawiewy podszybie srodek prawy prawy zew i nogi prawa . Jak dam na ekon ON to z lewej leci letnie czyli możliwe że nagrzewnica zapchana a z prawej dalej zimne jak by z zewnatrz pobierało .
Ogólnie brak totalnie ciepłego z prawej strony a z lewej przy klimie zimno a przy HI letnie powietrze
Błedów brak testy ele. Zrobione OK nie wiem jak adaptacje zrobic .
Dzisiaj odkręce pod nogami osłony i sprawdze czy nagrzewnice sa ciepłe . A poza tym cos jeszcze moge sprawdzc?
[D3 05 4.2MPI ] Wieje zimne z prawej strony
-
- Super Klubowicz
Zanim zaczniesz grubsze naprawy to sprawdź jeszcze elektrozawory na podszybiu.
Jeżeli one działają poprawnie to moim zdaniem obie nagrzewnice są do wymiany.
Możesz oczywiście próbować płukać ale efekt końcowy w dużym stopniu zależy od twojej determinacji, czasu jaki temu poświęcisz oraz kombinacji różnych metod i środków które tu na forum różni koledzy testowali.
Jeżeli z płukaniem przesadzisz to jest ryzyko, że nagrzewnice szlag trafi - takie przypadki również znam.
Osobiście uważam, że płukanie na samochodzie nie ma większego sensu a efekt końcowy rzadko kiedy jest w pełni zadowalający.
Oczywiście każdy prywatnie inaczej liczy swój własny czas jaki musi na to poświęcić - jak dla mnie zabawa w płukanie jest niestety bez sensu a czas na tym zmarnowany czasem droższy niż nowe nagrzewnice.
Jeżeli one działają poprawnie to moim zdaniem obie nagrzewnice są do wymiany.
Możesz oczywiście próbować płukać ale efekt końcowy w dużym stopniu zależy od twojej determinacji, czasu jaki temu poświęcisz oraz kombinacji różnych metod i środków które tu na forum różni koledzy testowali.
Jeżeli z płukaniem przesadzisz to jest ryzyko, że nagrzewnice szlag trafi - takie przypadki również znam.
Osobiście uważam, że płukanie na samochodzie nie ma większego sensu a efekt końcowy rzadko kiedy jest w pełni zadowalający.
Oczywiście każdy prywatnie inaczej liczy swój własny czas jaki musi na to poświęcić - jak dla mnie zabawa w płukanie jest niestety bez sensu a czas na tym zmarnowany czasem droższy niż nowe nagrzewnice.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-