[D3 ALL ] Zestaw naprawczy pękajacych lamp tylnych
[D3 ALL ] Zestaw naprawczy pękajacych lamp tylnych
Temat wielu posiadaczy A8 pewnie dobrze znany, więc postanowiłem ze poruszę ten temat ale z innej strony.
Jak się pewnie domyślacie moje tylne lampy tez są popękane, wiec zrodziło się pytanie w mojej głowie czy idzie gdzieś dokupić same klosze lamp tylnych ? Ktos coś widział ktoś coś wie? Bo ceny lamp do auta już 16 letniego potrafią przerazić... A szkoda mi by było wymienic lampy które działają na używki które mogą podziałać lub nie...
Jak się pewnie domyślacie moje tylne lampy tez są popękane, wiec zrodziło się pytanie w mojej głowie czy idzie gdzieś dokupić same klosze lamp tylnych ? Ktos coś widział ktoś coś wie? Bo ceny lamp do auta już 16 letniego potrafią przerazić... A szkoda mi by było wymienic lampy które działają na używki które mogą podziałać lub nie...
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez tomi14101, łącznie zmieniany 1 raz.
Uzupełniając twoją wypowiedź..... Pozostaje kupić nowe całe lampy.dice111 pisze:Nowe nie, choć niektórzy sprzedają same używane klosze. Pozostaje kupić nowe.
Coś takiego jak klosz tylnej lampy nie występuje jako osobna część zamienna.
Używane jak to używane - handlarze różne rzeczy sprzedają w różnym stanie. A skoro jest popyt na same klosze to sprzedają też same klosze.
Chociaż podejrzewam, że owe same klosze w ładnym stanie to muszą być po naprawie, klejeniu bo elektronika w tych lampach pada najczęściej od wilgoci w lampie a nie tak sama z siebie. A skoro była wilgoć to jakoś do lampy musiała się dostać - bardzo często przez rozklejający się właśnie klosz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
DRL i tak warto, tu pisałem o opcjach: d3-all-swiatla-do-jazdy-dziennej-vt52,1 ... ht=#283411
Tu jak wyszło: d3-all-led-can-czy-filtr-can-vt21248,30 ... ht=#297845
Tu jak wyszło: d3-all-led-can-czy-filtr-can-vt21248,30 ... ht=#297845
Black Cars Matters