[D2 00 4.2PB ] Wymiana RNS-D na RNS-E i nietypowy problem
[D2 00 4.2PB ] Wymiana RNS-D na RNS-E i nietypowy problem
Witam!
Mialem przyjemnosc (z zalozenia) sprobowac zamienic rns-d na rns-e, poczytalem tu i owdzie i jako ze podobna zamiane zrobilem z sukcesem w A4 B6 to sie podjalem tematu.
Problem jest taki ze jakbym nie bral CANy czy przez wtyczke TMC (mostkowanie pinow ) czy prosto z zielonej wtyczki pin 21 i 22 wpietej pod licznik ni chu navi nie dostaje odpowiedniej CAN informacji, wstukuje pin i nie wpuszcza mnie do radia, po odlaczeniu CAN pin dziala ale nie dziala podswietlenie nie wylaczy ani wlaczy sie po stacyjce, czyli normalka.
Pytanie czemu sie tak dzieje? Ktos sie spotkal z czyms takim?
Dodam jeszcze ze okazjonalnie wyskakiwaly bledy z komunikacja na liczniku jak :
01336 Data Bus for Comfort System 80-00 - Single Wire Operation
01311 Data-Bus information No communication
Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc bo grzebalem sie w tym 6 godzin i zdazylem znienawidzic to S8 50 razy ale nie chce sie poddawac bo cos czuje ze rozwiazanie to jakas glupota bedzie
Mialem przyjemnosc (z zalozenia) sprobowac zamienic rns-d na rns-e, poczytalem tu i owdzie i jako ze podobna zamiane zrobilem z sukcesem w A4 B6 to sie podjalem tematu.
Problem jest taki ze jakbym nie bral CANy czy przez wtyczke TMC (mostkowanie pinow ) czy prosto z zielonej wtyczki pin 21 i 22 wpietej pod licznik ni chu navi nie dostaje odpowiedniej CAN informacji, wstukuje pin i nie wpuszcza mnie do radia, po odlaczeniu CAN pin dziala ale nie dziala podswietlenie nie wylaczy ani wlaczy sie po stacyjce, czyli normalka.
Pytanie czemu sie tak dzieje? Ktos sie spotkal z czyms takim?
Dodam jeszcze ze okazjonalnie wyskakiwaly bledy z komunikacja na liczniku jak :
01336 Data Bus for Comfort System 80-00 - Single Wire Operation
01311 Data-Bus information No communication
Bede wdzieczny za jakakolwiek pomoc bo grzebalem sie w tym 6 godzin i zdazylem znienawidzic to S8 50 razy ale nie chce sie poddawac bo cos czuje ze rozwiazanie to jakas glupota bedzie
To widziałeś ?
d2-fl-all-rns-e-co-to-potrafi-i-jakie-m ... 488,75.htm
Nie pamietam czy takiej tabeli nie ma w elsie przypadkiem , i opisu kodowania bo coś mi się rzuciło w oczy
Nie pamietam czy takiej tabeli nie ma w elsie przypadkiem , i opisu kodowania bo coś mi się rzuciło w oczy
Przegladalem temat napewno, jesli chodzi o adaptacje i kanal 62 to mialem juz wbite 5, zmienialem na 3 ale to nic nie dalo, tego drugiego kodowania nie widzialem za to hmmmachul333 pisze:To widziałeś ?