[S8 D3 07 ] Jaki olej silnikowy?
-
- Forum Audi A8
[S8 D3 07 ] Jaki olej silnikowy?
Witam,
Po przeczytaniu rad na forach już kompletnie nie wiem jaki olej zalać do S8 V10 2008 rok. Jaką specyfikacje (502,505) i jaki olej (5W30, 5W40, 10W60) polecacie?
Dzięki
Po przeczytaniu rad na forach już kompletnie nie wiem jaki olej zalać do S8 V10 2008 rok. Jaką specyfikacje (502,505) i jaki olej (5W30, 5W40, 10W60) polecacie?
Dzięki
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez bobohenner, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeździsz po dziadkowemu, zalej 5W30 ...jeździsz często po torze zalej 10W60 a jak jeździsz tak jak większość kierowców czyli stoisz w korkach, jak okazja to przygazujesz itd. to zakup Motula 5W40 czy też innej ulubionej marki i zalewaj.
Co byś nie wlał, będzie dobre i o ile często będziesz wymieniać
Co byś nie wlał, będzie dobre i o ile często będziesz wymieniać
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Ja bym z chęcią zobaczył, bo po castrolu przeszło 200kkm i zmianie co 10 tys widziałem i silnik w środku jak nowy wbrew panującej opinii.pepi pisze:dać ci foto po mobilu 1 po 100 tys olej co 10 tys zmieniany mazda akaś była
A wracając do tematu jakiej co byś nie zalał to będzie ok tylko wymiana co 10tys lub raz w roku
To ma być zmieniany co 10kkm?...
Chyba zjadłeś jedno zero
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
i jeden normalny człowiek się trafił
Zgadza się auto trafiło do mnie bo dymiło z rana jak lokomotywa
potem już ok .
Rozebrałem cały silnik i stały pierscienie od nagaru tam w misie bylo ze 1 cm czegoś jak gluty ale to raczej skutek nie przyczyna w tym wypadku właściciel dba o auta oleje i wszystko robi jak trzeba i nie szczędzi kasy na auto na serwis .
Tylko już nie leje mobila 1
Ale w tamtym okresie robiłem jeszcze dwa auta z podobnymi syfami i też lali to samo
Zgadza się auto trafiło do mnie bo dymiło z rana jak lokomotywa
potem już ok .
Rozebrałem cały silnik i stały pierscienie od nagaru tam w misie bylo ze 1 cm czegoś jak gluty ale to raczej skutek nie przyczyna w tym wypadku właściciel dba o auta oleje i wszystko robi jak trzeba i nie szczędzi kasy na auto na serwis .
Tylko już nie leje mobila 1
Ale w tamtym okresie robiłem jeszcze dwa auta z podobnymi syfami i też lali to samo