[D3 ALL ] Syrena alarmowa nie wyje
[D3 ALL ] Syrena alarmowa nie wyje
Witam wszystkich. Mam problem z syreną alarmową. Nie wydaje z siebie żadnego dźwięku. Kierunki mrugają a dźwięku brak. Wyjąłem syrenę i sprawdziłem napięcia na kostce. Są tam trzy piny, Na 1 i 3 mam stałe napięcie 13 V, pomiędzy 2 a 3 12 V, a 1 i 2 jakieś 1,5 V. Pytanie czy padła mi syrena czy to wina alarmu? Miał ktoś podobny problem? Czy w tej syrenie są jakieś akumulatorki? Może wylały i kwas zniszczył płytkę? Niestety syrena jest nierozbieralna, chyba klejona. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
ptasiek, a nie da się sprawdzić tej samej syreny na krótko ?? spróbować kabelkami podłączyć plus i minus z akumulatora i będzie wiadomo czy syrena działa. Skoro napięcie jest na kablach to raczej bezpiecznik będzie dobry
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
no właśnie miałem zamiar podłączyć na krótko ale tam są trzy piny i nie mam pojęcia pod które się wpiąć?? Mnie zastanawia dlaczego na 1 i 3 pinie jest cały czas napięcie 13 V? Teoretycznie powinno cały czas wyć. Pin 2 i 3 to 12 V a z kolei 1 i 2 to już jakieś 1,5 V ( tak jakby był tam akumulatorek i był ładowany tym niskim napięciem).
Nie cierpię piratów drogowych! Ciężko się ich wyprzedza!!
-
- Super Klubowicz
dzisiaj wyjąłem syrena z auta, i brzeszczot poszedł w ruch. Płytka scalona wyglądała jak po zalaniu, stopieniu.. ciężko powiedzieć. Po sąsiedzku mam gościa który sprzedaje części od a4, a6 i miał na stanie syrenę od a4. Inny wygląd ale też na 3 piny. Podłączyłem i piszczy że aż miło
Nie cierpię piratów drogowych! Ciężko się ich wyprzedza!!
- orkaskawina
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Nie wprowadzaj zamieszania. Syrena znajduje sie po prawej stronie samochodu, widac ja po zdjeciu kratki podszybia przed pasazerem.Patryk123 pisze:Koledzy z lewj strony w rogu pod kratką podszybia
Samochod ma lewa strone i prawa. Lewa to tam gdzie siedzi kierowca. I niezaleznie jak stoisz do auta to lewa strona jest nadal lewą stroną od kierowcy. Tak wiem, ze są tez angole, ale te sa fabrycznie zepsute
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia