![]() |
![]() |
![]() |
[D3 ALL ] Syrena alarmowa nie wyje
[D3 ALL ] Syrena alarmowa nie wyje
Witam wszystkich. Mam problem z syreną alarmową. Nie wydaje z siebie żadnego dźwięku. Kierunki mrugają a dźwięku brak. Wyjąłem syrenę i sprawdziłem napięcia na kostce. Są tam trzy piny, Na 1 i 3 mam stałe napięcie 13 V, pomiędzy 2 a 3 12 V, a 1 i 2 jakieś 1,5 V. Pytanie czy padła mi syrena czy to wina alarmu? Miał ktoś podobny problem? Czy w tej syrenie są jakieś akumulatorki? Może wylały i kwas zniszczył płytkę? Niestety syrena jest nierozbieralna, chyba klejona. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
no właśnie miałem zamiar podłączyć na krótko ale tam są trzy piny i nie mam pojęcia pod które się wpiąć?? Mnie zastanawia dlaczego na 1 i 3 pinie jest cały czas napięcie 13 V? Teoretycznie powinno cały czas wyć. Pin 2 i 3 to 12 V a z kolei 1 i 2 to już jakieś 1,5 V ( tak jakby był tam akumulatorek i był ładowany tym niskim napięciem).
Nie cierpię piratów drogowych! Ciężko się ich wyprzedza!! 

-
- Super Klubowicz
dzisiaj wyjąłem syrena z auta, i brzeszczot poszedł w ruch. Płytka scalona wyglądała jak po zalaniu, stopieniu.. ciężko powiedzieć. Po sąsiedzku mam gościa który sprzedaje części od a4, a6 i miał na stanie syrenę od a4. Inny wygląd ale też na 3 piny. Podłączyłem i piszczy że aż miło 

Nie cierpię piratów drogowych! Ciężko się ich wyprzedza!! 

- orkaskawina
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2008
- Silnik: W12 6.0
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Krzysztof
-
- Super Klubowicz
Nie wprowadzaj zamieszania. Syrena znajduje sie po prawej stronie samochodu, widac ja po zdjeciu kratki podszybia przed pasazerem.Patryk123 pisze:Koledzy z lewj strony w rogu pod kratką podszybia
Samochod ma lewa strone i prawa. Lewa to tam gdzie siedzi kierowca. I niezaleznie jak stoisz do auta to lewa strona jest nadal lewą stroną od kierowcy. Tak wiem, ze są tez angole, ale te sa fabrycznie zepsute

Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia