![]() |
![]() |
![]() |
[D2 95 4.2PB ] Tylne wahacze
[D2 95 4.2PB ] Tylne wahacze
Witam.Ostatnio byłem na szarpakach i okazało sie,że muszę wymienić dwa tylne wahacze.drążki reakcyjne i łączniki drążka stabilizatora.Wszystko tył.Mechanik znalazł wahacze o symbolu 4D0 501529F i zmroził mnie ceną 500 zl za sztukę.Próbowałem szukać coś tańszego,ąle pogubiłem się o które wahacze chodzi.Dolny,prawy,lewy,górny,środkowy-całkiem zgłupiałem.Proszę o podpowiedź.Pozdrawiam 

Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 01:55 przez kojot, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Super Klubowicz
Osobiście wolałbym chyba nówki na porządnych zamiennikach - jaki jest stan używek to chyba przekonasz się na 100% jak już załozysz do auta i ponownie pojedziesz na "szarpaki"...kojot pisze:Dzięki za sugestie.A co sądzicie gdybym kupił całe tylne zawieszenie na allegro.Facet chce 1400 przebieg 80 tys.Na fotkach ładnie to wygląda.
ale to już będzie pewnie za późno na ewentualne zwroty.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
siemka,
według mnie można się pokusić o dorobienie tych gumek i tulei (regeneracja wahaczy), jak znajdziesz kogoś kto ma o tym pojęcie to taka "regeneracja" jest moim zdaniem dobrą drogą jeśli chcesz mieć coś zrobione w nie za dużych kosztach. Druga rzecz to to, że przy tej opcji zostają Ci w rękach całe seryjne oryginalne wahacze (o ile nie były wcześniej zmieniane).
A jak byś chciał usztywnic zawieche to poliuretan też można tam wsadzić i zapomnieć o tym na zawsze...
pozdrawiam !
według mnie można się pokusić o dorobienie tych gumek i tulei (regeneracja wahaczy), jak znajdziesz kogoś kto ma o tym pojęcie to taka "regeneracja" jest moim zdaniem dobrą drogą jeśli chcesz mieć coś zrobione w nie za dużych kosztach. Druga rzecz to to, że przy tej opcji zostają Ci w rękach całe seryjne oryginalne wahacze (o ile nie były wcześniej zmieniane).
A jak byś chciał usztywnic zawieche to poliuretan też można tam wsadzić i zapomnieć o tym na zawsze...
pozdrawiam !
witam.mam do wymiany silent bloki chyba tak to sie nazywa,wachacza tylnego dolnego lewego,bylem w kilku sklepach i powiedziano mi ze tylko w serwisie,czy jest szansa dostania owych poza serwisem moze jest jakas firma ktora produkuje cos takiego z gory dziekuje.pozdrawiam
[ Dodano: 2011-01-24, 19:10 ]
albo opcja kupienia calego wachacza tylnego dolnego lewego ale niestety uzywanego cena ok 180 -200, za komplet silent blokow w serwisie ok 600 jesli dobrze pamietam
[ Dodano: 2011-01-24, 19:10 ]
albo opcja kupienia calego wachacza tylnego dolnego lewego ale niestety uzywanego cena ok 180 -200, za komplet silent blokow w serwisie ok 600 jesli dobrze pamietam
tomekzabrze pisze:znajdz u siebie wregionie sklep ktory wspolpracuje z hurtownia interteam dostanies ztam taki wagacz z firmy sidem w graniach 250-300zl.......... lemforder okolo 550zl...... ciezko ci bedzie cokolwiek innego znalejsc
nie polecam sidema, szału nie robi, lepiej naprawdę zainwestować w lemforder.
Z racji tego że prowadzę sklep motoryzacyjny, mogę zaproponować Wam naprawdę bardzo mocne rabaty, jakby ktoś był zainteresowany proszę o PW. Gwarantuje ceny przynajmniej 35% taniej niż w hurtowni