![]() |
![]() |
[D2 99 3.7PB ] TIP & Q - chrobotanie !!!
[D2 99 3.7PB ] TIP & Q - chrobotanie !!!
Więc tak ja w temacie posiadam A8 3.7 TIP w quattro problem polega na tym ze gdy jade i dodaje gazu to słychać chrobotanie coś jakby przegłub sie ślizgał na frezach takie rrrrrrrr z prawej strony na zewnątrz nie za bardzo słychać z czego to . skrzynia biegi wrzuca zrzuca auto jedzie rozpędza sie w sumie niby nic sie nie dzieje a jednak to chrobotanie skąś sie wydobywa co to może być?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 01:48 przez nynek16, łącznie zmieniany 2 razy.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.
Kolego miałem to samo , zobacz blachę która jest nad tłumikiem , posprawdzaj gumy od wydechu czy się jakaś nie zerwała .
Najprawdopodobniej jakaś guma puściła i tłumik uderza o taką blachę którą masz na wysokości mniej więcej skrzyni taką listwę aluminiową długą na około 25cm i szeroką na około 10cm .
Wejdź pod autko i obejrzyj wydech czy masz wszystkie gumy od wydechu całe .
Ja przez to kupiłem skrzynie drugą .
Sprawdź jeszcze opony czy masz wszystkie 4 takie same założone ( tej samej firmy , wymiar , i bieżnik musi się zgadzać na 4 kołach )
Najprawdopodobniej jakaś guma puściła i tłumik uderza o taką blachę którą masz na wysokości mniej więcej skrzyni taką listwę aluminiową długą na około 25cm i szeroką na około 10cm .
Wejdź pod autko i obejrzyj wydech czy masz wszystkie gumy od wydechu całe .
Ja przez to kupiłem skrzynie drugą .
Sprawdź jeszcze opony czy masz wszystkie 4 takie same założone ( tej samej firmy , wymiar , i bieżnik musi się zgadzać na 4 kołach )
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

wszystko na temat... okazało sie ze osłona od wentylatora chłodnicy była pęknięta i wiatrak przy dużych obrotach wciągał ja na swoje łopatki i stąd chrobotanie ....
ale jazda już myślałem że skrzynia na złom:)
ale jazda już myślałem że skrzynia na złom:)
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.