Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

[D2 99 3.7PB ] TIP & Q - chrobotanie !!!

Awatar użytkownika
nynek16
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D2 99 3.7PB ] TIP & Q - chrobotanie !!!

Post autor: nynek16 » 28 sty 2011, 11:38

Więc tak ja w temacie posiadam A8 3.7 TIP w quattro problem polega na tym ze gdy jade i dodaje gazu to słychać chrobotanie coś jakby przegłub sie ślizgał na frezach takie rrrrrrrr z prawej strony na zewnątrz nie za bardzo słychać z czego to . skrzynia biegi wrzuca zrzuca auto jedzie rozpędza sie w sumie niby nic sie nie dzieje a jednak to chrobotanie skąś sie wydobywa co to może być?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2011, 01:48 przez nynek16, łącznie zmieniany 2 razy.
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.

Awatar użytkownika
mdamian
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: mdamian » 28 sty 2011, 13:55

Kolego miałem to samo , zobacz blachę która jest nad tłumikiem , posprawdzaj gumy od wydechu czy się jakaś nie zerwała .
Najprawdopodobniej jakaś guma puściła i tłumik uderza o taką blachę którą masz na wysokości mniej więcej skrzyni taką listwę aluminiową długą na około 25cm i szeroką na około 10cm .
Wejdź pod autko i obejrzyj wydech czy masz wszystkie gumy od wydechu całe .
Ja przez to kupiłem skrzynie drugą .
Sprawdź jeszcze opony czy masz wszystkie 4 takie same założone ( tej samej firmy , wymiar , i bieżnik musi się zgadzać na 4 kołach )

Awatar użytkownika
nynek16
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: nynek16 » 28 sty 2011, 17:38

wszystko na temat... okazało sie ze osłona od wentylatora chłodnicy była pęknięta i wiatrak przy dużych obrotach wciągał ja na swoje łopatki i stąd chrobotanie ....
ale jazda już myślałem że skrzynia na złom:)
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia To świat którego muzyką jest ryk silników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl