![]() |
![]() |
![]() |
[S8 D2 98 LPG ] Problem z instalacją gazową
-
- Forum Audi A8
[S8 D2 98 LPG ] Problem z instalacją gazową
Witam wszystkich. Zauważyłem że że gdy stoje na światłach ,albo samochód chwile pochodzi na wolnych obrotach to przechodzi na benzyne, gdy jade normalnie (obroty wyższe niż 800-900) to na gazie wszystko dobrze działa.....instalacja Stag,reduktor KME, wtryski Valtek, czy jakoś tak
Ostatnio zmieniony 22 lut 2011, 23:09 przez artek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8
Jak będe miał jak to jeszcze dzisiaj kompa podepne i zobacze co tam się dzieje
[ Dodano: 2011-01-26, 14:49 ]
Już wszystko działa. Problem był z czujnikiem temperatury, który jest w reduktorze raz działał na gazie raz na benzynie. Czujnik wymieniony i wszystko gra. Temp. min. jest na zero tyko podniosłem max. obroty na gazie.
[ Dodano: 2011-01-26, 14:49 ]
Już wszystko działa. Problem był z czujnikiem temperatury, który jest w reduktorze raz działał na gazie raz na benzynie. Czujnik wymieniony i wszystko gra. Temp. min. jest na zero tyko podniosłem max. obroty na gazie.
- karwafak
- Forum Audi A8
Witaj.
Miałem podobny problem, ale wina była po stronie gazownika. Zrobił tak że po tym jak obroty spadały po niżej 1000 to przełączał się na Pb, a to dlatego że jak chodził cały czas na LPG to po zgaszeniu na LPG i ponownym uruchamianiu był problem, silnik się zalewał bo podawał i LPG i Pb.
Masz najprawdopodobniej źle podłączone zasilanie w swoim STAGU, a gamoń nie może dojść jak zrobić to prawidłowo. Mi pomógł NOWOTCZYŃSKI w Mławie i teraz mam wszystko OKI.
Miałem podobny problem, ale wina była po stronie gazownika. Zrobił tak że po tym jak obroty spadały po niżej 1000 to przełączał się na Pb, a to dlatego że jak chodził cały czas na LPG to po zgaszeniu na LPG i ponownym uruchamianiu był problem, silnik się zalewał bo podawał i LPG i Pb.
Masz najprawdopodobniej źle podłączone zasilanie w swoim STAGU, a gamoń nie może dojść jak zrobić to prawidłowo. Mi pomógł NOWOTCZYŃSKI w Mławie i teraz mam wszystko OKI.