![]() |
![]() |
[D2 ALL ] Brak znaku zamknięcia
[D2 ALL ] Brak znaku zamknięcia
witam ostatnio ładowałem akumulator i jak podłączyłem go spowrotem to jak zamykam to nie mam ani sygnału ani mignięcia migaczami czy idzie to jakoś włączyc lub naprawic Polskim Vagiem 4.9 bądz 2.5
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 00:29 przez eloallxp, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja A8 3.3 TDI Quattro ;D
Z tego co wiem takie rzeczy jak najbardziej są do ustawienia VAG'iem ale w którym miejscu to niestety nie podpowiem.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Super Klubowicz
Jesli auto sie zamyka a nie mruga kierunkami to ktoras z krancowek jest otwarta. Dla systemu pojazd jest nie zabezpieczony, wiec zamyka nie wlaczajac alarmu. Jesli po otwarciu drzwi zapala sie swiatelko w podsufitce i w drzwiach to te krancowki sa ok. Bagaznik powinien sie takze oswietlac po otwarciu. Jedyne czego nie widac to krancowka maski. Sprawdz i bedziesz wiedzial. Na Vagu widac idealnie...
Masz problem z autem? Zapraszam:
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
-
- Super Klubowicz
Czlowieku, to ze drzwi czy maska sa fizycznie zamkniete nie oznacza ze system widzi ich zamkniecie. On orientuje sie jedynie na podstawie zadzialania krancowki i jesli ona padnie to dla niego drzwi sa nadal otwarte - mimo ze sa zamkniete :idea: Ty pilotem żądasz zamkniecia i uklad zamyka pojazd jednakze w zwiazku z niezadzialaniem jednej krancowki oznajmia to nie mrygajac kierunkami.Dlatego jesli nie masz vaga to sprawdz drzwi i bagaznik jak napisalem wczesniej. Albo jedz do kogos kto to ogarnia.
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
-
- Super Klubowicz
Wszystkie drzwi oprocz kierowcy maja po jednym mikrostyku/krancowce, w bagazniku tez wiec sposob z FISem zda egzamin.dice111 pisze:Przy tego typu uszkodzeniu FIS nie wyświetli komunikatu o niedomknięciu ?
W drzwiach kierowcy sa 2 krancowki wiec jedna sie objawi na fisie a druga nie, maska takze sie nie objawi. Pozostaje wiec vagina.
Poza tym gdy nie dzialaja swiatelka w drzwiach(warnings lamps) to otwarcie ktorychkolwiek drzwi objawia sie na fisie wszystkimi otwartymi. Wtedy ciezko sprawdzic.
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia
Magnice ul.Kwiatowa 1
10km od Wrocławia