części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

VW PHAETON W12 2004

Awatar użytkownika
Iceman
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Iceman » 23 lut 2011, 17:01

dzidzia pisze:Bogaty człowiek z ciebie
Raczej rozsądny w tym kraju nikt nie da mi gwarancji, że jak założę gaz do W12 to nic się nie będzie pier..... :evil:
Pomijam już fakt, że gazowników, którzy to ogarniają można policzyć na palcach. :-?
Wiem, że na gazie taniej i wogóle ale jakoś nie mam ochoty zagłębiać tamatu. Jeżdżę drożej ale śpię spokojniej co przy takiej wydumce uwierz mi jest najważniejsze. :mrgreen: :D
dzidzia pisze:oby sie nie sypało nic, auto bajka ale czy na nasze drogi?
Też mam taką nadzieję :mrgreen: W mojej opinii Phaeton na pneumatyce lepiej się sprawuje niż S8 D2 gdzie zawias do najwygodniejszych i najtrwalszych nie należy co potwierdzam prawie 80kkm po naszych dziurawych drogach. 8-)
Generalnie pyton jest o tyle lepszy, że możesz sobie zwiększyć prześwit i ustawić twardość amortyzatorów.
Inna rzecz to ceny zawieszenia głównie amorków ale to temat na osobną historię. :D

Mad_MAX

Post autor: Mad_MAX » 23 lut 2011, 19:40

No właśnie miałem coś skrobnąć o pneumatyce , ale widzę , że świadomy jesteś hehehe ;-)

Auto po prostu prześliczne , normalnie kopara osiada pod gruntem :)

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 24 lut 2011, 13:14

też kiedyś chciałem go kupić, ale na razie mi przeszło. Pisz jak najwięcej o Twoich przeżyciach i przygodach i przemyśleniach z samochodem związanych i w szczególności z silnikiem, bo pewnie dużo osób tutaj z zaciekawieniem przeczyta. Wiesz - jesteś swego rodzaju pionierem w polskim internecie jeżeli chodzi o W12 :peace:

Awatar użytkownika
Iceman
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Iceman » 24 lut 2011, 13:33

eXecutorR pisze:Pisz jak najwięcej o Twoich przeżyciach i przygodach i przemyśleniach z samochodem związanych i w szczególności z silnikiem, bo pewnie dużo osób tutaj z zaciekawieniem przeczyta.
Na razie jeździ i sprawuje się fenomenalnie ;-) Kultura pracy jest zupełnie inna niż V8 przede wszystkim jest zupełnie cicho żadnych delikatnych wibracji na wolnych obrotach.
No i moment tam gdzie V8 dostaje delikatnej zadyszki W12 leci bez problemu (mówimy o prędkościach powyżej 200km/h) :mrgreen:
Generalnie jeżeli kogoś nie przeraża spalanie i wymiana 12 świec ;-) to naprawdę polecam z czystym sumieniem obojętnie czy audi czy vw ( dla mnie ładniejszy kwestia gustu) :D
Zresztą Pyton jest chyba najbardziej niedocenianym autem klasy luksusowej wg mnie niesłusznie ale to tylko moja opinia. ;-)

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 24 lut 2011, 14:49

w swoim nieliczeniu spalania możesz czasem tak w imię nauki spróbować się dowiedzieć (poza kompem pokładowym) ile paliwka schodzi - tak dla potomnych ;-)
Wiem, że dużo obowiązków i oczekiwać na Twoje barki składamy, ale wierzymy w Ciebie ;-)

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 25 lut 2011, 21:05

Iceman pisze:...serwisuję go u Koraszewskiego...
współczuję :lol:
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

Awatar użytkownika
Iceman
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Iceman » 25 lut 2011, 21:23

maciu pisze:
Na razie ok choć różne opinie słyszałem. Generalnie większa wiedza niż w serwisie i taniej. :mrgreen:

Awatar użytkownika
and808
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: and808 » 25 lut 2011, 22:40

Iceman pisze: ... Generalnie większa wiedza niż w serwisie i taniej. :mrgreen:

mysle. ze jestes troche nieprecyzyjny w swojej wypowiedzi.
z cala pewnoscia wieksza wiedza posiada serwis. jak rozumiem, nie jest to autoryzowany serwis, a wiec pracownicy moga tylko pomarzyc o dostepie do wszystkich fachowych publikacji udostepnianych przez producenta. a wiec jak moga miec wieksza wiedze ? oczywiscie jest jeszcze metoda prob i bledow, ale wtedy nie chce aby moj samochod byl tym testowym ...
zakladam, ze miales na mysli tutaj zapal i "serce" jakie wkladaja pracownicy serwisu Kraszewski.

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 25 lut 2011, 23:04

Iceman pisze:
maciu pisze:
Na razie ok choć różne opinie słyszałem. Generalnie większa wiedza niż w serwisie i taniej. :mrgreen:
Co jest z nimi nie tak ?
Black Cars Matters

Awatar użytkownika
Iceman
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Iceman » 26 lut 2011, 00:17

and808 pisze:oczywiscie jest jeszcze metoda prob i bledow
Które nagminnie stosują autoryzowane serwisy w myśl zasady najłatwiej wymienić jakąś część, a może się trafi na przyczynę. Serwisowałem w kilku ASO różne samochody i niestety nie byłem zadowolony. Raz odebrałem auto, które to po "naprawie" wyjechało 100m za bramą się zepsuło. :-?
and808 pisze:zakladam, ze miales na mysli tutaj zapal i "serce" jakie wkladaja pracownicy serwisu Kraszewski.
Zgadza się ale sprzęt mają naprawdę konkretny. Ogarnęli mi parę tematów w S8 i wzięli przyzwoite pieniądze. Dopóki nie mam zastrzeżeń będę tam serwisował auto.
dice111 pisze:Co jest z nimi nie tak ?
Niech się kolega maciu wypowie może on miał jakąś przygodę :mrgreen:

Awatar użytkownika
cezar88
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: cezar88 » 26 lut 2011, 07:28

super furka :mrgreen: a ja mam inne, dziwne pytanie, jak się właściwie wypowiada nazwę tego auta bo już różnie słyszałem, fejton, phejton.... każdy mówi po swojemu :D

maciu
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: maciu » 26 lut 2011, 09:02

Iceman pisze:
dice111 pisze:Co jest z nimi nie tak ?
Niech się kolega maciu wypowie może on miał jakąś przygodę :mrgreen:
poszukajcie na akp ja na szczęście nie miałem "przyjemności"

cezar88 pisze:super furka :mrgreen: a ja mam inne, dziwne pytanie, jak się właściwie wypowiada nazwę tego auta bo już różnie słyszałem, fejton, phejton.... każdy mówi po swojemu :D
http://www.thefreedictionary.com/phaeton

kliknij na głośniczek :)
Proszę nie pisać z pytaniami technicznymi na PW - tylko na forum.
wyPAD 2020

JIMM

Post autor: JIMM » 26 lut 2011, 09:58

VW Phaeton -
"A light, four-wheeled open carriage, usually drawn by a pair of horses"- :D :D :D -lekka czterokołowa bryczka :shock: zwykle ciągnięta przez dwa konie :D

Awatar użytkownika
and808
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: and808 » 26 lut 2011, 10:12

Iceman pisze:
and808 pisze:oczywiscie jest jeszcze metoda prob i bledow
Które nagminnie stosują autoryzowane serwisy w myśl zasady najłatwiej wymienić jakąś część, a może się trafi na przyczynę. Serwisowałem w kilku ASO różne samochody i niestety nie byłem zadowolony. Raz odebrałem auto, które to po "naprawie" wyjechało 100m za bramą się zepsuło. :-?
watek poswiecony twojemu samochodowi, nie jest wlasciwym miejscem aby kontynuowac ta dyskujse. natomiast jestes w bledzie.

aso posiadaja dostep do baz wiedzy, gdzie sa rejestowane wszelkie mozliwe przyczyny/zagadnienia dotycace podobnych usterek/napraw. a wiec w teorii jest to bardzo duza przewaga na nie-aso.

teraz powstaje pytanie jak (czy) serwisy aso wykorzystuja ta informacje. odpowiedz jest taka: jest to indywidualna sprawa kazdego serwisu, jak manager serwisu podchodzi do szkolen/dokladnosci/doswiadczenia/wiedzy swoich pracownikow. te i inne elementy skladaja sie na to, ze Twoj samochod zostanie dobrze/byle jak naprawiony.
podkreslam, w ogromnej mierze zalezy to jak dobry jest manager zarzadzajacy serwisem. prodeentowi zalezy, aby jego samochody byly jak najlepiej serwisowane, jednak nie jest w stanie zweryfikowac poprawnosci naprawy kazdego samochodu. to jest dluzszy temat i nie chcialbym tutaj nikogo zanudzic...

oczywiscie jest jeszcze inna sprawa:
jesli serwisuje sie samochod, ktory mial duzo "przygod" i byl serwisowany byle jak, albo w niezgodzie z zaleceniami audi (to sie czesto zdarza w serwisach nie-aso). to wtedy klienci wychodza niezadowoleni.

dlaczego ?

otoz dlatego, ze placac w ich przekonaniu duze pieniadze i oczekuje sie w zamian bezawaryjnego dzialania. jednak wtedy okazuje sie, ze wieloletnie zaniedbania/usterki wypadkowe auta odzywaja sie w najmniej dla nas spodziewanym momencie i zwykle wine zrzucamy na aso.

eXecutorR

Post autor: eXecutorR » 05 mar 2011, 06:15

Iceman, jeszcze jedno chciałem się zapytać. Jak Ci się podobają te super wypasione pasy bezpieczeństwa z przodu z dwiema rolkami? Bo na mnie to właśnie w tym samochodzie zrobiło największe wrażenie i nigdzie indziej tego nie widziałem (nawet w bliźniaczym bentleyu). Po prostu to, jak one fajnie, delikatnie chodzą to aż brak słów, żeby opisać...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne marki”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl