Z kaszlaka mi zostałowolek pisze:Kolego dlaczego nazywasz licznik "szafa"?
[D3 04 4.0TDI ] Moduły a zbyt duży pobór prądu na postoju
- club-iguana
- Forum Audi A8
- club-iguana
- Forum Audi A8
Mam ustawione na QUARTZ
Jutro wejdę VCDSem w IC i zobaczymy błędy.
Jutro wejdę VCDSem w IC i zobaczymy błędy.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 23:03 przez club-iguana, łącznie zmieniany 1 raz.
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
... uff to dobrze. to ja sie pomylilem. tam sa dwie opcje: "radio clock" i "quartz clock".
masz prawidlowo ustawione. powinno byc quartz clock.
opcja radio clock powoduje, ze zegar probuje wylapac czas nadawany przez czasomierze zewnetrzne (jak pisalem wczescniej, w polsce to nie dziala - nie ma emiterow). a moze w ramach eksperymentow zmien ustawienia. to nie powinno nic zmienic, ale czasami ...
tak na marginesie:
troche Twoj problem jest nietypowy. zegary zegary same powinny wstawac po otworzeniu drzwi (podsiwetla sie przebieg). i wylaczac sie po kilku minutach. czy przebieg caly czas sie swieci ?
opcja radio clock powoduje, ze zegar probuje wylapac czas nadawany przez czasomierze zewnetrzne (jak pisalem wczescniej, w polsce to nie dziala - nie ma emiterow). a moze w ramach eksperymentow zmien ustawienia. to nie powinno nic zmienic, ale czasami ...
tak na marginesie:
troche Twoj problem jest nietypowy. zegary zegary same powinny wstawac po otworzeniu drzwi (podsiwetla sie przebieg). i wylaczac sie po kilku minutach. czy przebieg caly czas sie swieci ?
- club-iguana
- Forum Audi A8
A nie przypadkiem pobiera sygnał z tunera RDS?? bo u mnie W "polsce" to działa i ładnie zam sobie ustawia czas jak mu np. odejme prąd odłączając aku.and808 pisze:... uff to dobrze. to ja sie pomylilem. tam sa dwie opcje: "radio clock" i "quartz clock".
tak na marginesie:
- club-iguana
- Forum Audi A8
wolek, pisalem o geogafii, bo jelenia gora w linii prostej od niemiec 60 km. sygnal dociera. w kazdym razie z mojej wiedzy wynika, ze zegar nie jest ustawiany przez rds, tylko przez takie male pudelko przy liczniku. tego malego pudelka nie maja samochody na rynek w polsce.
club-iguana, pisalem o acc, dlatego, ze jesli okaze sie, ze Twoj licznik diabli wzieli, to przynajmniej mozesz sobie zamienic licznik z funkcjonalnosci acc i wtedy przynajmniej mniej boli. tzn musiales kupic nowy licznik, ale rozbudowales funkcjonalnosc samochodu. (jeszcze potrzebujesz 3 czesci dodatkowo)
club-iguana, pisalem o acc, dlatego, ze jesli okaze sie, ze Twoj licznik diabli wzieli, to przynajmniej mozesz sobie zamienic licznik z funkcjonalnosci acc i wtedy przynajmniej mniej boli. tzn musiales kupic nowy licznik, ale rozbudowales funkcjonalnosc samochodu. (jeszcze potrzebujesz 3 czesci dodatkowo)
- club-iguana
- Forum Audi A8
A powiem ci, że przeglądają liczniki na Alledrogo wpadłem na ten pomysłand808 pisze:club-iguana, pisalem o acc, dlatego, ze jesli okaze sie, ze Twoj licznik diabli wzieli, to przynajmniej mozesz sobie zamienic licznik z funkcjonalnosci acc i wtedy przynajmniej mniej boli. tzn musiales kupic nowy licznik, ale rozbudowales funkcjonalnosc samochodu. (jeszcze potrzebujesz 3 czesci dodatkowo)
Napisz proszę co potrzebne:
1. Zegary do ACC (500-1000 zł)
2. "czujkę" tą kulistą - distronic? (300-800 zł)
3. ??
CCCO A8 D2 4.2 '96 -> Allroad 2,7T '02 -> A8L D3 4.2 '04 - to wszystko już było.
ciekawe...
co do ACC nowy moduł,radar, licznik, manetka tempomatu. a dokładniej:
Radar 4E0 910 561 F/E
przełącznik 4E0 953 521 A
wiązka przewodów 4E0 972 713
licznik diesel 4E0 920 930 C
bęzyna 4E0 920 931 G
gateway z obsługą ACC
co do ACC nowy moduł,radar, licznik, manetka tempomatu. a dokładniej:
Radar 4E0 910 561 F/E
przełącznik 4E0 953 521 A
wiązka przewodów 4E0 972 713
licznik diesel 4E0 920 930 C
bęzyna 4E0 920 931 G
gateway z obsługą ACC
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 23:41 przez wolek, łącznie zmieniany 4 razy.