[D3 ALL ] Końcówki tłumika
[D3 ALL ] Końcówki tłumika
Witam. Mam taką nie typowa sprawe. Mam a8 4.2 z2004roku. Chce założyc koncówki tłumika od modelu s8. Cena orginalnych mnie troche zaskoczyla (700zł za 1szt i to używka). Postanowiłem znalesc cos najbardziej zblizonego do orginału. I sprawa taka ze potrzebuje wymiar jednej koncówki. wysokosc i szerokosc. Głupia sprawa ale czy moze ktos zmierzyć dokładnie i podac. One sa owalne, tak? Nigdzie nie znalazłem wymiarów. Pozdrawiam i z góry dziekuje.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2011, 10:33 przez jojo-jar, łącznie zmieniany 1 raz.
wlasnie sie przyjrzalem tym koncowkom. sprawa nie jest taka oczywista, jesli chcesz je wlasnoecznie dorobic. te koncowki sa wyprofilowane w taki sposob, aby "wpasowaly sie" w zaokraglenie boczne dolnej czesci zderzaka. innymi slowy sa uciete pod odpowiednim katem w pionie i poziomie.
a wiec jesli chcesz miec eleganckie koncowki, to chyba tylko oryginalne. w kazdym razie wymiary: wysokosc 8 cm, szerokosc 9 cm.
zwroc uwage, ze roznica pomiedzy wysokoscia a szerokoscia to tylko 1 cm. zas roznica optyczna jest znacznie wieksza. to jest spowodowane tak jak napisalem wczesniej tym szczegolnym wyprofilowaniem.
mam nadzieje, ze wyjasnienia pomocne
[ Dodano: 2011-03-01, 21:58 ]
cd
a wiec jesli chcesz miec eleganckie koncowki, to chyba tylko oryginalne. w kazdym razie wymiary: wysokosc 8 cm, szerokosc 9 cm.
zwroc uwage, ze roznica pomiedzy wysokoscia a szerokoscia to tylko 1 cm. zas roznica optyczna jest znacznie wieksza. to jest spowodowane tak jak napisalem wczesniej tym szczegolnym wyprofilowaniem.
mam nadzieje, ze wyjasnienia pomocne
[ Dodano: 2011-03-01, 21:58 ]
cd
-
- Forum Audi A8
- dice111
- Moderator
- Moje auto: S8 D2
- Rocznik: 1996
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Imię: AHC by MTM
and808 - wrzuć na któryś z serwerów tego typu: http://imageshack.us/ Browse, Upload i od razu można podać link do miniaturki na forum
Black Cars Matters
sprobuj skopiowac i wkleic drugi link .. wystepuje zdaje sie pod nazwa- direct link.. powinno sie udacand808 pisze:nie potrafie...
wychodzi tylko taka minaturka...
http://img135.imageshack.us/g/p1060251.jpg
OK. wyspalem sie i probuje jeszcze raz:
http://img687.imageshack.us/g/p1060242k.jpg/
nie znam sie na robocie kowala/szlifierza, ale wg mnie trudno bedzie dorobic koncowki o takim formacie (patrz moj pierwszy post). pozostaje jeszcze sprawa podwojnych wydechow po kazdej stronie. jesli chodzi wylacznie o efekt dzwiekowy, to rozwiazanie podsuwa kolonkos88. jesli chodzi o efekt wizualny to trzeba z jednego wydechu zrobic dwa wydechy i dopiero wtedy osadzic te koncowki.
http://img687.imageshack.us/g/p1060242k.jpg/
nie znam sie na robocie kowala/szlifierza, ale wg mnie trudno bedzie dorobic koncowki o takim formacie (patrz moj pierwszy post). pozostaje jeszcze sprawa podwojnych wydechow po kazdej stronie. jesli chodzi wylacznie o efekt dzwiekowy, to rozwiazanie podsuwa kolonkos88. jesli chodzi o efekt wizualny to trzeba z jednego wydechu zrobic dwa wydechy i dopiero wtedy osadzic te koncowki.
Jako że zanabyłem jednak D3 to standardowo jednym z elementów będzie modyfikacja wydechu - ja jednak na początek skupię się na jakimś sportowym dedykowanym z naciskiem na negocjacje cenowe... montaż samych końcówek nie wydaje mi się dobrym pomysłem bo wspawać je tak aby ładnie komponowały się ze zderzakiem to może być niezła rzeźba a idealny efekt końcowy wręcz nieosiągalny.
W tym tygodniu postaram się zorientować w temacie więc jakby co to dopiszę tutaj parę słów w temacie :lol:
W tym tygodniu postaram się zorientować w temacie więc jakby co to dopiszę tutaj parę słów w temacie :lol:
Pojedyncze okrągłe więc włożenie podwójnych owalnych wymusza rezanie zderzaka bądź jego wymianę.and808 pisze:PS. nie wiem jakie sa koncowki w A8.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Jeśli pytasz mnie to niestety ale nie...jojo-jar pisze:i jak? Ruszyłeś temat z wydechami?
poległem już na starcie bo od wczoraj siedzę ponownie w szpitalu...
po tym sylwestrowym wypadku oprócz żeber pojawiły się jeszcze problemy z nogą (cała drętwieje i boli na całej długości tak że nie można normalnie funkcjonować)... to wskazuje wprost na uszkodzenie kręgosłupa i istnieje podejrzenie wypadającego dysku ale nie mam jeszcze kompletnej diagnozy :evil:
Jak mnie tylko wypuszczą do domu to od razu ruszam z tematem... i tak będę miał zwolnienie lekarskie więc będę miał chwilę spokoju aby się tym zupełnie nie nerwowo zająć.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-