![]() |
![]() |
[D2 99 ] Zmiana nonDX na DX
[D2 99 ] Zmiana nonDX na DX
Panowie czy da radę w nawi+ non DX zmienić tylko softa , czy trzeba by było zmienić cały laser tak żeby było DX?
Ostatnio zmieniony 17 mar 2011, 23:38 przez Danio, łącznie zmieniany 2 razy.
Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami
Trzeba by było wymienić napęd na DXowy , ale skąd taki wziąść ? To pierwsza sprawa.
Druga sprawa , gdzie siedzi firmware ? W pamięci napędu , czy w pamięci na płycie głównej Navigation ?
Jeśli w pamięci napędu , to wystarczy tylko napęd zmienić i będzie już DX , jeśli na płycie głównej , to nie da się tego zrobić , przynajmniej mnie się tak wydaje , ponieważ pamięci są typu nonerase albo mi się tak wydaje
Druga sprawa , gdzie siedzi firmware ? W pamięci napędu , czy w pamięci na płycie głównej Navigation ?
Jeśli w pamięci napędu , to wystarczy tylko napęd zmienić i będzie już DX , jeśli na płycie głównej , to nie da się tego zrobić , przynajmniej mnie się tak wydaje , ponieważ pamięci są typu nonerase albo mi się tak wydaje

To byłaby nowość. Wszyscy do tej pory mówili, że nie da się. Mógłbyś rozwinąć temat? Nie wymieniał żadnego hardware'u w starej navi? Ile to kosztowało? Masz sygnał navi w zegarach?laskanfn pisze:Miałem navi non dx i facet z wroclawia przerobil ja na dx. Wiec nie trzeba wymieniac calej navi.
A może wymienił unit navi zostawiając stary panel przedni z ekranem? Bo tak oczywiście da się zrobić.
Pozdrawiam,
Tylko i wyłącznie jest możliwość taka , jaką opisałem post wyżej ale tylko przyjmując warunek , że wszystko siedzi w czytniku Navi , inaczej według mnie się po prostu nie dasinus pisze:To byłaby nowość. Wszyscy do tej pory mówili, że nie da się. Mógłbyś rozwinąć temat? Nie wymieniał żadnego hardware'u w starej navi? Ile to kosztowało? Masz sygnał navi w zegarach?laskanfn pisze:Miałem navi non dx i facet z wroclawia przerobil ja na dx. Wiec nie trzeba wymieniac calej navi.
A może wymienił unit navi zostawiając stary panel przedni z ekranem? Bo tak oczywiście da się zrobić.
Pozdrawiam,

Zakładając , że jest tak jak napisałem , to skąd weźmiesz sam napęd DX ??????? :shock: :shock:
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz