![]() |
![]() |
[S8 D2 99 ] CAT spadek mocy
[S8 D2 99 ] CAT spadek mocy
Pisze z tel kom wiec wybaczcie haotycznosc. Dzis stojac na parkingu z zapalonum silnikiem auto nagle zaczelo sie trzasc stracilo moc i zapalily zie kontrolki CAT i pomaranczowa jak wylaczlne esp. Gazilem i zapalalem ponpwnie bo myslalem ze jakis tam blad albo trun awaryjni ktory zniknie ale nic z tego. Co to moze byc?
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez lunizS8, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawdopodobnie cewki lub moduły zapłonowe. Przy okazji sprawdź świece zapłonowe bo też mogą dawać takie objawy.Spadek mocy był spowodowany wypadaniem cylindrów i nie paleniem na wszystkie gary. Nie pamiętam dokładnie jak jest w po FL ale może u ciebie nie być modułów sterowaniem może zarządzać komp auta. Myślę, że przyczyna leży po stronie cewek lub świec.
Dążenie do doskonałości.
To moduły masz pod plastikową osłoną koło zbiorniczka spryskiwaczy. Najlepiej jak byś podpiął VAGA na pewno pokarze błędy związane z brakami spalania na cylindrach.lunizS8 pisze:mam 99r ale pre fl
Padnięte świece lub cewki to braki spalania na cylindrach. Braki spalania na cylindrach to właśnie controlka CAT i spadek mocy.lunizS8 pisze:swiece to kontrolka cat wlasnie moze sie zapalac?
Dążenie do doskonałości.
Skontaktowałem się z byłym właścicielem i powiedział mi, że wymieniał kiedyś już cewkę i świece, krótko przed sprzedażą mi auta. Może wsadził jakąś przechodzoną i problem się powtórzył? S8 jeździ pół roku na gazie, więc świece padają dużo wcześniej. Skoro moc wróciła to czy wystarczy skasowanie ewentualnych błędów ?
Przy okazji dowiesz się ,co było powodem takiego zachowania.W ABS/ESP będziesz miał usterkę z silnika o spadku mocy.lunizS8 pisze:Skontaktowałem się z byłym właścicielem i powiedział mi, że wymieniał kiedyś już cewkę i świece, krótko przed sprzedażą mi auta. Może wsadził jakąś przechodzoną i problem się powtórzył? S8 jeździ pół roku na gazie, więc świece padają dużo wcześniej. Skoro moc wróciła to czy wystarczy skasowanie ewentualnych błędów ?
Dzięki Vito dam znać po wizycie w warsztacie
[ Dodano: 2011-03-29, 17:04 ]
witam,
wznawiam wątek jeszcze przed wizytą u mechanika. Pisałem wcześniej, ze problem znikl, ale kontrolki nadal sie paliły. Otóż kontrolka CAT rowniez po paru godzinach zgasla i 2 dni auto jezdzilo normalnie jak dotąd. Czy te symptomy bardziej wskazuja na moduł, świece czy cewke?
[ Dodano: 2011-03-29, 17:04 ]
witam,
wznawiam wątek jeszcze przed wizytą u mechanika. Pisałem wcześniej, ze problem znikl, ale kontrolki nadal sie paliły. Otóż kontrolka CAT rowniez po paru godzinach zgasla i 2 dni auto jezdzilo normalnie jak dotąd. Czy te symptomy bardziej wskazuja na moduł, świece czy cewke?