![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] Cewki zapłonowe od s8
[D2 97 4.2PB/LPG ] Cewki zapłonowe od s8
Mam pytanie . Czy cewki zapłonowe od S8 1999 rok będą pasowały do mojej a8 4,2 97 . ?
Wiem że numer katalogowy cewki jest inny niż te co są u mnie , ale to teoretycznie .A praktycznie ?
Wiem że numer katalogowy cewki jest inny niż te co są u mnie , ale to teoretycznie .A praktycznie ?
Ostatnio zmieniony 29 mar 2015, 09:05 przez adamoas, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi A8 D2 4,2 PB + LPG
u mnie jest taki : 0 040 100 012 a te od s8 co mam to mają taki sam numer jak twoje ,a tu są takie i niby też powinny pasować :
http://moto.allegro.pl/cewka-zaplonowa- ... 77138.html
http://moto.allegro.pl/cewka-zaplonowa- ... 77138.html
Audi A8 D2 4,2 PB + LPG
W autach przed liftem dosyć często pojawiały się usterki modułów... chyba częściej niż cewek więc od tego bym zaczął...adamoas pisze:(...) czy to może moduł ?
zamienić moduły miejscami i sprawdzić gdzie teraz wystepuje problem.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
tak te na allegro pasują do s8 tylkoże do tej przed liftem .lunizS8 pisze:te na allegro pasuja do s8?
[ Dodano: 2011-03-28, 16:22 ]
a więc panowie tak , padł moduł , wymieniłem obydwa , zmieniłem wszystkie świece, wszystkie cewki , i problem z głowy , myślę że na jakiś czas będzie spokój

dziękuje wszystkim , pozdrawiam. :lol:
Audi A8 D2 4,2 PB + LPG
jeśli twój znajomy na tym jeździł to może pasuje , ja nie mam pojęcia , założę się że nawet jeśli pasują to nie są tańsze niż do A8 , ja tam i tak wole kupić rzeczy przeznaczone do konkretnego samochodu . Jak masz możliwość kupienia cewek od BMW to pierw sprawdź czy na 100% będą pasować , nawet weź swoją na porównanie .lunizS8 pisze:Znajomy zakładał do swojej s8 cewki od bmw5,7.
Nie ma to jak 4.2 Quattro 
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.

Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.

Wypalanie DPF Audi A6 i A8.

Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.